sâmbătă, 31 iulie 2010

Silvana



Povestea rochiilor e poate mai putin interesanta decat povestea cuplului (si poate ca asa si trebuie sa fie). S-au cunoscut la studioul foto unde lucra viitorul meu tati, care in loc sa-i developeze filmul in cele cateva zile necesare, a reusit sa lungeasca procesul la vreo cateva saptamani. La scurt timp dupa si-a luat ramas bun de la cohorta de gagici care-l curtau (hehe, asa cel putin spune el) si a pus marea intrebare, citez: "Vrei sa fii taranca mea?". Si mama a vrut. S-au casatorit dupa 3 luni. Iar legenda spune ca abia atunci a aflat tata ca viitoarea lui sotie nu avea 18 ani, cum parea, ci 28, fiind deci cu cateva luni mai batrana ca el.

29 nov 1979 – cununia civila

1 dec 1979 – nunta. Soare la amandoua ocaziile si o caldura neobisnuita pentru iernile de atunci. Coafura rezista!

Rochia de cununie era din triplu voal si avea un subtil cordon impletit din acelasi material, care insa nu razbate de dupa imensul buchet de garoafe – florile preferate ale mamei. Am pastrat-o toata adolescenta, asteptand rabdatoare sa "grow into it". Din pacate au mancat-o moliile intre timp, iar mama a decis s-o arunce. Decizie cu care nu as fi fost nici in ruptul capului de acord, daca eram de fata!...

Rochia de mireasa, din matase chinezeasca cu un model vegetal foarte finut, in tesatura, dantela adusa de peste mari si voal din comert . A ramas doar o bluza din ea. Papionul cu jabou purtat de tata era si el din aceleasi materiale si facut de aceleasi manute. Ale unei anume Viorica, consateanca, vecina de peste drum si croitoreasa desavarsita, "vinovata" de mare parte din superba garderoba a mamei mele (rochiile facute e ea au circulat pe la toate nepoatele si verisoarele mamei, iar pe mare parte din ele inca le purtam cu mare placere sora mea si cu mine).

Voalul, nici prea lung, nici prea scurt, s-a rupt inca de la nunta. Dar parintii mei inca "rezista" dupa 31 ani!

vineri, 30 iulie 2010

Roxana



Anul de gratie 1976, locatia rustica, mirii emotionati. Mireasa isi achizitionase rochia de pe faimosul Lipscani (stradutele-i faimoase ce pe atunci dadeau tonul in materie de moda, or so I've been told)....rochia este simpla, ce are spectaculos este trena, care facea si cred ca si astazi da o oarecare somptuozitate rochiei de mireasa.
Nu se mai stie nimic despre rochie (ce pacat!!!)...mi-ar fi placut sa o pot ajusta si poate chiar purta rochia!

miercuri, 28 iulie 2010

Concurs: "Nunta in Epoca de Aur"

Pentru ca am primit cereri de prelungire, concursul se prelungeste pana la sfaristul lunii august. In acest fel vor avea timp suficient toti cei care isi viziteaza bunicii sau parintii, sa recupereze cateva poze, sa scaneze pozele si sa ni le trimita alturi de poveste.

Mecanismul concursului este aici si va reamintesc ca premiul cel mare este un abonament la decat o revista iar cine culege cele mai multe like-uri pana pe 30 august, primeste un cadou surpriza.

Mi-as dori tar mult sa stiu povestea miresei din fotografia de mai sus.

Schimba Hainele (2)

Pe tocuri, fiti gata, start! A fost o zi tare simpatica si vremea a tinut cu noi, pentru ca nu era sufocant de cald, erau doar cativa norisori, numai buni de tinut umbra. Curtea deBufet s-a umplut la ora 12 de haine si de fete nerabdatoare sa isi schimbe garderoba. Putina lume a intarziat, toate cele care si-au dorit schimbul, au ajuns la timp.

Primul moment comic al zilei a fost ca multe din participante ne-au ajutat sa punem hainele in standere si sa le aranjam, pentru a fi sigure ca ochiesc ceva ce sigur si-ar fi cumparat in absenta targului schimba hainele.

La ora 12.30 fix s-a dat startul. Alt moment comic, cand Mirela a luat atitudine de profesoara de sport. In timp ce toate fetele asteptau sa se napusteasca catre umarasele care parca intrasera deja in posesia lor, Mirela le-a deconectat si le-a adus dupa bariera virtuala a dorintei de a pune mai repede mana pe umaras. Asa s-a dat startul, filmat de Realitatea TV. Cand le-am vazut cum s-au napustit nu m-am putut stapani sa nu rad, lucru care ulterior nu a fost de folos. Pana cand mi-a trecut mie rasul, fetele infascasera tot. :))

Asa ca m-am apucat de facut poze,
daca tot nu mai aveam cum sa pun mana pe ce imi doream. Am intrebat, absenta cumva, daca nu le vine, ma lasa si pe mine sa probez, dar n-a fost sa fie.
Toate pozele de la eveniment sunt pe FB aici.

Eram in curtea din fata si observam cu ce atentie se uita la lucruri, cum le masoara si mi-am dat seama ce instrument de tortura pentru haine pot fi ochii, pana cand acestia se bucura de ceva:


Un alt moment comic a fost cand m-am rotit catre curtea terasei. Daca vreo 10-15 minute am stat sa observ cu ce patima isi cautau si aleageau piesele vestimentare, cand m-am intors catre curte, am inspirat aerul eliberarii de oboseala mentala de a cauta. Ce bucurie acolo! Daca mergeti de obicei la deBufet stiti ca e o terasa, frumoasa in care lumea sta la masa si se bucura de o conversatie interesanta. De data aceasta, in curtea deBufet zburdau hormonii probatului. Nu va inchipuiti pornaciuni. Nu s-a dezbracat nimeni in curte, dar nici nu se sfiau sa puna o rochie peste, pana se elibera paravanul sau toaleta.


Majoritatea au plecat fericiti de la schimb. Cei care au fost usor nemultumiti, ne-au atras atentia iar singurul motiv de nemultumire a fost ca nu am facut trierea cum trebuie. Au gasit printre haine cateva lucruri murdare, nespalate, sau destul de uzate si sincer nu ma asteptam. Am crezut ca suntem oameni de cuvant si seriosi si nu ne tinem de frivolitati. In urma acestui mic incident am hotart sa fim mult mai atente la triere si sa schimbam modul de anuntare al schimbului. Vom organiza spre sfarsitul lunii august o editie, pe baza de invitatie, in care daca esti pe lista de invitati poti sa inviti maxim o prietena. Ne-am gandit ca e un mod bun de triere, prin recomandare. In cine sa ai incredere daca nu in prietena cea mai buna? Voua cum vi se pare ideea?

marți, 27 iulie 2010

Concurs: "Nunta in Epoca de Aur"

Sunt 6 povesti pana acum in competitie si mai sunt doar cateva zile pana la decizia finala. Sa prelungim termenul? Mai ajunge cineva acasa la parinti/ bunici, in vacanta, sa scormoneasca prin albumele de familie sa le scaneze pentru a se inscrie in concurs?

Consum alternativ


Pentru primul targ la care am fost organizator, a fost o lectie buna si o palma fata de ideile pe care le nutream pentru un asemenea tip de eveniment.

Asociez cumparatura de haine vechi/sh cu un soi de consum alternativ, opus consumersimului si aparut din nevoia de a gasi alte solutii pentru hainele cu adaos comercial grosolan sau de proasta calitate. O metoda de a combina originalitatea si bugetele de care dispunem pentru haine. Pe langa satisfacerea nevoii de exprimare prin haine, targurile "vintage" sunt si o buna metoda de socializare si voie buna, dar, faptul ca in prima ora au aparut doar 2 sau trei persoane ne-a demoralizat pe toti. Am plecat sa pun afise prin oras si sa anunt din nou pe Facebook, sa pun poze, sa arat cat de fain este. Nu a fost de folos. Weekendisti erau la Mika, in Mamaia si degeaba am facut apel la instrumentele facebookiste, ca nu s-au imbulzit inapoi pe autostrada. Abia spre sfarsitul targului s-a mai animat atmsfera, inspre 5-6 seara, asa ca unii participanti au hotarat sa mai ramana, nu pentru a vinde cat pentru ce aminteam la inceput: socializare si voie buna.

O alta bila neagra este aglomeratia de targuri care revendica acest tip de consum alternativ. Sunt prea multe in Bucuresti! Era organizat unul in acelasi timp cu noi, dar nu asta conteaza ci faptul ca ne-am cam saturat. Sunt prea multe si cu greu reusesti sa aduci lucruri noi in peisaj. Sunt aceeasi participanti de fiecare data, cu aceleasi modalitati de a alege hainele pentru targ. Nicio noutate, astfel ca interesul se pierde repede. Street Delivery sau Jaff (care apropo are un eveniment programat weekendul acesta, pe 31 iulie) sunt exemple care ne demonstreaza cum consumul alternativ merge mai departe, cum pe langa consumul de haine si socializare te mai si informezi, iti hranesti spiritul.

Totusi, pentru cei ce cred ca targul Cutezatoarele a fost anuntat doar pe facebook, am pregatit o scurta analiza: campania online a durat 5 zile, inainte de eveniment, bannere & articole (121, metropotam, hipmag, fashion&beauty, pudel, stilfeminin). Am avut si o aparitie in print in saptamanalul zile si nopti. Am folosit ca trigger FB dar si blogul schimba hainele si haine-vintage.ro. Am avut free PR pe mayra, revista atelierul, stiri pe scurt, ziare.com plus ceva bloguri). Eu cred ca am atins undeva la 10.000-12.000 de persoane. Traficul estimat la targ era undeva la 3% din expunere. Daaar, nu am luat in calcul perioada, concertul Mika, si weekendisti bucuresteni. E o lectie pentru primul targ organizat si o palma pentru ca nu mi-am facut temele.

Lectia pe scurt:
1. Alege bine perioada targului, sa nu se suprapuna cu evenimente sezoniere.
2. Cine se trezeste de la 10 ca sa se repeada la 11 la targ? Poate ar trebui mutat mai spre dupa-amiaza, cand nevoia de consum alternativ se transforma in foame, senzatie care cere o interventie imediata.
3. Pune ceva nou pe langa haine, imbina consum alternativ de haine si muzica alternativa in spatii alternative. :))

luni, 26 iulie 2010

Cutezatoarele - editia a doua

Cum a fost la Cutezatoare. Astept raspunsul vostru, al participantilor. Spre finalul zilei revin si eu cu judecata mea:). Multumesc!

Aici Medine a protestat de(constructiv).

sâmbătă, 24 iulie 2010

Lucrurile progreseaza



Targul a inceput


Mai multe poze aici
Revenim cu poze in album :)

vineri, 23 iulie 2010

Cutezatoarele

Cum ajungeti la deBufet:

Cutezatoarele - editia a doua


Cine vine la evenimentul de maine? Confirmati aici pe Facebook.

miercuri, 21 iulie 2010

Cum se va desfasura Schimbul de haine - editia 2




1. Inscrierile se fac prin mail la haine.vintage@yahoo.com, dar si in ziua schimbului, la intrare.
2. Va asteptam pe toate cu
10 haine si taxa de 10 lei, duminica, intre 11:00 si 12:00, pentru a colecta toate hainele dedicate schimbului si a avea timp sa le aranjam.
3. Hainele trebuiesc
inventariate, verificate si prezentate la intrare.
4. Va amintesc
sa nu aduceti haine murdare, cu defecte, foarte sifonate, decolorate sau deformate. Nici costume de baie, lenjerie intima. De data aceasta primim genti & pantofi.
5. La
12:30 dam drumul la schimbul de haine si fiecare are dreptul sa-si aleaga alte zece articole vestimentare.
5. Hainele pot fi probate, dar
nu pot fi tinute mai mult de 15 minute, dupa care decideti daca le luati sau le puneti la loc pe standerul de haine pentru a fi alese de alte participante.
6. Hainele alese trebuie
prezentate la iesire.
Nu uitati sa va chemati prietenele, colegele, vecinele, rudele... astfel incat sa avem cat mai multe haine la schimb! :-)

Skinny Bunny

Mary, una dintre participantele de la targul Cutezatoarele de weekendul acesta, a fost de acord sa ne raspunda catorva intrebari despre creatiile ei, sub numele Skinny Bunny.


Ce inseamna Skinny Bunny/ cum ai ales numele?

Numele de Skinny Bunny a fost inspirat de primele personaje desenate pentru acest proiect: niste iepuri, deci numele nu inseamna nici mai mult nici mai putin decat asta, nu e pro-anorexie si Skinny Bunny nu e numele meu-multa lume crede asta. haha-e numai numele 'firmei'.

Unde gasesti lucrurile carora le schimb imaginea si cum le alegi?

Depinde, la colectiile unitare totul e croit, taiat, cusut etc de mine.
Pentru personalizari sau chiar tricouri lucrurile stau altfel.
Fie transform haine ce imi sunt incredintate in acest scop [cum a fost rochia albastra pt tine:) sau folosesc haine gasite in magazine,dar ramase cam din 80 pe acolo [zona lipscani mai are inca cateva astfel de magazine] sau din second handuri, de pe la targuri, de la magazine.. de oriunde gasesc lucruri interesante practic.

Ne poti explica cum lucrezi? Metode de lucru, materiale, ce muzica asculti in timp ce lucrezi (etc)

Nu am o metodat fixa de lucru.
Depinde foarte mult de timpul pe care il am la dispozitie,persoanele pentru care lucrez sau colectia la care lucrez.
Uneori schitez intreaga haina[la colectii deobicei],alteori doar desenele pentru imprimeuri sau haina imi inspira desenul. De cele mai multe ori desenez direct pentru ca 'vad' deja ce ar trebui desenat/modificat/adaugat./
Cat despre materiale le aleg fie dupa schite,fie un material imi inspira o intreaga colectie[asa s-a intamplat la white rabbit]....nu e o regula.
Ascult intradevar foarte multa muzica de toate felurile[nu pot sa fac o lista, e prea multa:)) in general si atunci cand lucrez in special,imi influenteaza pozitiv desenele,mai ales in faza de schite,desi cand am ceva mai complicat de facut o opresc...imi distrage atentia.

Doua cuvinte despre "White Rabbit"?
Aceasta mini-colectie a pornit de la faptul ca mi-am propus sa gasesc si alte moduri de a desenat pe material textil.
Toate desenele sunt decolorate in materialul rosu, iar unicul protagonist al desenelor si al povestii e un iepure, de aici si numele colectiei, fara alte conotatii.

Un interviu simpatic


Iar maine vom afla mai multe despre Skinny Bunny care va fi prezent la Cutezatoarele.

marți, 20 iulie 2010

Arua

S-au cunoscut in Bucuresti, la locul de munca. Primul loc de munca pt fiecare dinte ei.
El repartizat automat de facultate in Bucuresti, ea inca studenta, au infiripat "idila" care mai tarziu avea sa-i duca la un mariaj de 29 de ani (care va tot fi, ca altfel nu v-as mai povesti )
Dupa 1 an, in 1981, au hotarat sa se casatoreasca si nu asa, oricum, ci cu doua nunti, cate una in orasul natal al fiecaruia :)
Atat rochia de mireasa, cat si costumul "de ginerica" au fost aceleasi la ambele petreceri, pt ca nu aveau suport material sa le schimbe.
Oarecum pe fuga, cu banii stransi de la CAR si cu ajutorul parintilor , au dat fuga pe Lipscani , de unde au ales costumatiile din fotografie.Au avut grija sa fie cele pe care si le doreau, pt ca "o data-n viata faci nunta" :)
In prezent nu se mai stie nimic de aceste costumatii, pt ca au sfarsit la "consignatie", din nevoia de bani pt luna de miere de la Poiana Brasov, de care si acum isi amintesc cu placere :)

Reluam intrebarea

De aici



Cutezatoarele - editia a doua

Vino sambata si duminica la terasa deBufet pentru un weekend special, dedicat hainelor si accesoriilor. Sambata ai de ales de la peste 20 de expozanti cu haine si accesorii vintage, creatii handmade si tineri designeri, iar duminica ai sansa sa-ti schimbi hainele de care te-ai plictisit cu alte zeci de fashionistas in cel mai mare schimb de haine facut vreodata. Detalii pe cutezatoarele.blogspot.com
Cand: sambata, 24 iulie si duminica, 25 iulie - 11:00 - 19:00
Unde: deBufet, General Budisteanu, nr. 10
Parteneri media: 121.ro, Fahion&Beauty, Hipmag, Metropotam, Schimba hainele, Stil feminin, Pudel, Zile si nopti
Organizatori: haine-vintage.ro si schimbahainele.blogspot.com
Harta aici:
http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_map.htm?-7509&-7561

Cutezatoarele la DeBufet

Ce se intampla weekendul asta?

luni, 19 iulie 2010

Multe RoCHIte

VintageLike a postat multe rochite. Trebuie sa verificati :).

joi, 15 iulie 2010

Ana Maria pentru Italian Vintage


De ce crezi ca vintage-ul este atat de captivant si dezirabil?
Foarte pe scurt: RECICLARE SI CREATIVITATE! Asta vad eu prin vintage. Este o manie intr-adevar in aceasta perioada dar putini ajung la un final frumos si cu stil intr-o tinuta vintage. Multi vin la targurile vintage si ajung sa poarte haine vechi doar pt faptul ca e ceva la moda, pe sistemul are si prietena mea, ai vazut ce bine ii sta ei, etc... Ceea ce e f trist! Deja am ajuns sa copiem si acest stil, sa nu mai fie nimic original.. si asta s-a intamplat prin exagerarea de expozitii de acest gen si prin acceptarea de catre organizatori a participantilor care nu au nici o legatura cu ceea ce inseamna VINTAGE!

Ai vreun designer vintage favorit?
Fără îndoială că există o mulţime de designeri talentaţi pe care ii ador, dar Coco Chanel este preferata mea. A fost prima care a creat un nou stil, o nouă industrie a modei şi a încălcat toate regulile în acelaşi timp. Ea este cea care a spus că simplitatea este cheia adevăratei eleganţe şi a şi demonstrat-o. Multumim Mademoiselle Chanel.

De unde iti cumperi piesele vintage pentru tine?
Cat am locuit in Florenta, ma imbracam de la magazinele prietenilor mei, Officina Vintage, Beggar Len, Nadine , iar de 2 ori pe an avea loc"'Vintage Selection " ( un targ foarte mare la Stazione LEOPOLDA) si imi amintesc ca uneori imi pierdeam mintile si lasam sume de ordinul sutelor de euro. cu trecerea timpului am inceput sa inteleg sursa minunilor pe care le detineau si ambitiosa cum sunt, in putinele mele zile libere de la magazin (tot cu hainute ma ocupam si acolo), plecam in cautare de comori vintage la preturi mai accesibile, direct la sursa de desfacere la asa zisele depozite de "Indumenti usati". In acest moment imi pastrez piese vintage din colectia mea si bineinteles fac achizitii si de la colegele mele care la randul lor sunt si ele "cautatoare de minuni ".

Care este epoca ta favorita din moda?
Stilul interbelic este perioada cea mai fascinanta din moda.

Exista vreo piesa iconica vintage pe care ai vrea sa o ai in garderoba ta?
Una din primele palarii realizate de Mademoiselle Chanel!

Cand ai devenit interesata de vintage si ce a declansat interesul pentru vintage?
De cand ma stiu, am avut o mare RECUNOSTINTA pentru hainele si obiectele vechi. Oameni in trecut aveau mai putine haine, dar investeau mai mult in cele pe care le cumparau, le pastrau mai bine si le indrageau mai mult. Acel " drag " il simt de fiecare data cand descopar o piesa veche. Ma emotionez pot spune, iar emotia aceasta ma face sa ma consider foarte norocoasa..

Decat o Revista

Decat o Revista lanseaza joi, 22 iulie, numarul #3, la Gradina Verona (Carturesti)

Otto Barbarul, cover starul DoR #3, e sufletul formaţiei de punk românesc Alarma, un proiect tânăr care vrea să schimbe ţara şi apoi lumea. Otto are 16 ani, vârsta la care totul este posibil, vârsta la care lucrurile în care crezi sunt adevăruri absolute, vârsta căutărilor de tot felul - sexuale, intelectuale, profesionale. Urmărindu-l pe Otto la concerte, la repetiţii şi acasă, nu numai că ne amintim cum era la 16 ani, dar ne amintim cât e de important să-ţi cauţi un rost. (Fotografii de Ioana Carlig.)

Va poftesc, impreuna cu Decat o Revista, la scormonit prin albumele de familie dupa fotografii de nunta. Cine trimite fotografia cu cea mai faina poveste castiga un abonament pe un an la revista + tricou DoR.

miercuri, 14 iulie 2010

Dress2impress

What is Vintage

Te consideri un stilist vintage?
Hahaha...ohh nu dar poate pe viitor cine stie:). Eu nu tin cont de "reguli vestimentare" ma imbrac si imi aleg hainele in functie de starea pe care o am.

Cum ai inceput sa te ocupi de vintage?

Inca de mica eram pasionata de mirosul cartilor vechi, de targuri, obiecte si piese vestimentare speciale. Pe parcurs a aparut acest curent, bloguri ,targuri si imediat m-am apucat si eu.

De ce sunt hainele vintage fermecate?

Nu stiu daca sunt fermecate insa stiu ca cele mai multe dintre ele sunt unicate si de aici si nebunia asta cu vintage-ul. Un cuvant des intalnit despre care nu avem chiar o idee clara. Unii cred ca vintage inseamna vechi, altii ca inseamna demodat, kitsch, second hand sau ca este de fapt moda din anii 20'. Niciunii nu gresesc foarte tare, dar nu au nimerit exact definitia.
Hainele vintage sunt purtate de oameni care vor sa fie deosebiti, nu le place monotonia si vor sa iasa putin din tipare.

Unde gasesti haine vintage?

Cele mai multe se gasesc la targurile din strainatate (Bruxelles, Italia) dar si in targurile din Romania se mai pot gasi lucruri speciale. Deasemena la persoane care au mostenit diverse piese din perioada 20' 70' si vor sa renunte la ele, acele piese au intradevar o istorie frumoasa.

Stilul tau reflecta o semnatura persoanala. Cine sau ce influenteaza stilul tau vintage?

Multumesc:). Stilul meu nu este doar vintage imi place sa combin toate stilurile posibile. Ma influenteaza tot ce ma inconjoara de la o melodie,un videoclip,film sau o carte buna pana la personalitatea lui Johnny Depp.

Cum ai defini blogul What is Vintage?

Haine remarcate de mine, selectate si combinate intr-un fel. Practic What is Vintage vinde stilul meu personal.

Ai cateva sfaturi pentru momentele in care plecam la cumparaturi de haine sau accesorii vintage?

Sa nu va lasati influentate de nimeni, sa va cumparati ce va place si sa fiti cat mai originale.

Care consideri ca este cel mai bun lucru de pe Schimba Hainele?
Informatia

Interviuri

Am strans un numar impresionant de interviuri pe schimba hainele 15 :).
Saptamana aceasta speram sa mai publicam doua interviuri de atmosfera, impreuna cu What is Vintage si Italian Vintage.

Ping Pong Pop Up Shop

Cutezatoarele 2x2

Pe 24 si 25 iulie, v-am pregtatit un weekend dedicat devoratorilor de…haine, cu doua evenimente care vor avea loc la deBUFET.
-
24 iulie - Cutezatoarele editia 2 - targ de haine si accesorii vintage si handmade
-
25 iulie - Schimba hainele by Cutezatoarele, editia 2.
Asteptam mesajele voastre la haine.vintage@yahoo.com

marți, 13 iulie 2010

Propuneri

A ! U R E A actualizeaza codurile de avertizare. Astazi au cod rosu de adverse cu rochite flu flu la preturi cuprinse intre 104 ron si 178 ron, cod portocaliu de avalansa cu pantofi aiuriti la 149 ron si cod galben de furtuna in zona accesoriilor hand made incepand cu 37 ron .

What is vintage are multe articole noi, accesorizate. Multe tinute inspirationale, merita sa intrati!

luni, 12 iulie 2010

Buna seara, Irina


Regia Tudor Marascu, 1980.
Costume: Lidia Luludis


E o scena destul de comica in film, in care toti marinarii cumpara nevestelor lor acelasi ac de par, iar la petrecerea de revenire de pe mare, toate nevestele poarta acul de par, in forma de camee. Camera de filmat se plimba ironic de la un coc la altul, subliniind comicul situatiei dar si apartenenta la grup. Numai protagonistul refuza sa faca acelasi cadou sotiei lui.

In transa


Dupa un lung travaliu de manechine decapitate, au aparut in sfarsit si extremitatile superioare ale corpului uman. "Vitrina" online de haine second/vintage demonstreaza inca o data eficienta si progres. Manechinul trebuia sa para mai viu, sa aibe suflu, sa comunice mai mult. In sfarsit se contureaza o personalitate a femeii curajoase si mature! Privirea, directia privirii insa....mare atentie la unghiul fotografic. Privirea poate induce o transa hipnotica, atat de puternica incat sa produca reactii adverse.

Si totusi doamnelor, de ce aceasta alegere sau ce parere aveti de varianta bust de croitorie?

vineri, 9 iulie 2010

Rodica, 1979, Tulcea

Se zice ca femeile viseaza la rochia lor de mireasa de mici, pentru mama insa a fost o alegere pur rationala. A vazut-o in Neckermann si a pus-o pe viitoarea soacra care era croitoreasa sa i-o faca. Cred ca a fost mai atenta la palarioara decat la rochie. (Vroia sa para mai inalta J.)


joi, 8 iulie 2010

Jocuri din copilarie


Am gasit pe Ping Pong un joc si o jucarie si m-am proiectat instant in trecut. Sah nu am jucat decat o data, la ora de sport in scoala generala, cand ploua afara, profesorul ne-a initiat putin in tainele jocului, dar nu am mers mai departe. Stiam ca nu voi ajunge un Kasparov. Masina de Paine in schimb am avut, ramasa de la tata. Ce obiect frumos!

Pe langa jucariile mostenite de la parintii mei insa, nu prea imi placea ce se gasea in comert, in anii '80. De prea putine imi aduc aminte sa fi fost aspectuase. Poate doar colectia de timbre. Mergeam cel putin o data pe saptamana la tutungerie si imi cumparam un plic filatelic. Aranjam timbrele foarte tacticos in clasorul meu alb, pe categorii sau in functie de culori. Din cand in cand, toti copii care aveau clasoare ieseam pe in scara blocului si faceam schimb de timbre.

Voi de ce jocuri si jucarii va aduceti aminte?




miercuri, 7 iulie 2010

Doua piese




Astazi am gasit la Nora Vintage doua piese pe care desi nu mi le-am cumparat niciodata, mi-au starnit o curiozitatea pentru ce inseaman ele de fapt si cat de atractiv poate arata o femeie in ele acum.

Jumpsuit este cu siguranta piesa mea favorita, desi inca nu m-as incumeta sa o port. Initial avea un caracter functonal, fiind purtata de parasutisti dar incepand cu anii 60 a fost introdusa si in moda. Are conotatii futuriste, deoarece a fost indelung folosita in filmele SF.

Furoul are si el o istorie draguta. A aparut la inceputul secolului XX, complementar corsetului, intr-o vreme in care femeia a inceput sa simta nevoia de a se elibera de balenele din fier. Tot o piesa functionala, furoul era purtat pe sub rochii ca sa nu se electrizeze materialul de corp si rochia sa isi creeze mai usor volume.

marți, 6 iulie 2010

Targutu' Vintage

“TÂRGUŢU’ VINTAGE” brandul care si-a castigat deja notorietatea prin cele trei editii clujene organizate la Casa Tranzit, in spatiul UAD de la Casa Matei si ca partener TIFF in curtea Muzeului de Arta, precum si prin cea organizata la Teatrul Mic din Bucuresti va invita la editia a IV-a a evenimentului : “TÂRGUŢU’ VINTAGE…iese in strada !”, sambata 10 si duminica 11 iulie a.c., intre orele 11,00-21,00, in Piata Muzeului din Cluj Napoca.
Dat fiind faptul ca editiile anterioare s-au bucurat de un frumos succes de public si de feed-back-uri excelente din partea participantilor, ne-am propus sa organizam o editie de vara intr-o locatie deschisa, in aer liber, care sa fie mai aproape de publicul tinta al manifestarii. Previziunile meteo pentru perioada respectiva lasa soarele sa zambeasca.
Pentru detalii: Mirela Grindean (0751 906 148) sau mbichis@yahoo.com

Genoveva



Anul este 1965, toamna. N-am la indemana mai multe poze, dar am sa incerc sa intru in arhiva de familie, obstacolul fiind distanta care ne separa.

Minime detalii pe care le pot oferi acum: materialul ( unknown) alb, probabil o matase plina in amestec cu alte fibre. Avea un pattern: flori de margaritar, argintii. A fost achizitionat de la un magazin despre care mama imi tot povesteste, deoarece foarte multi ani, pana spre '80, il tot vizita, pentru ca se gaseau matasuri si alte chestii deosebite. Ceea ce am priceput clar este ca se afla vis-a-vis de Scala (Bucuresti).

Rochia a fost lucrata la o croitoreasa din provincie, ce isi facuse un renume, deoarece confectiona haine pt diverse artiste sau persoane publice

Modelul nu era ceva obisnuit in Romania la rochiile de mireasa, mai ales ca nu este lunga, dar nici la rochiile de zi, deoarece majoritatea femeilor purtau in acea perioada rochiile acelea drepte, care nu marcau talia, sau cu talia marcata dar in nici un caz cu acel clos de la fusta. De fapt, privind-o pe nasa, ne putem face o parere despre stilul in care se imbracau si coafau femeile in acea perioada.

Oricum, miresele isi faceau rochii lungi, cu maneca, in Romania. Dar modelul folosit de mama nu era ceva neobisnuit pentru 1965, in alte tari.

Coronita a fost facuta pe comanda, sa para un buchetel, nicidecum sa semene cu acele coronite pe care se puteau gasi in comert. Mi-a povestit ca a gasit un magazin unde a reusit sa streseze un mester ce confectiona accesorii pentru mirese.

Oricum, se pare ca a alergat foarte mult, manata de dorinta pe care a manfestat-o toata viata, aceea de a fi " altfel".

Voalul este scurt, bufant, se purta pe atunci, nu stiu cat de mult in Romania, dar, verificand pe Internet, pe site-uri vintage, am observat asta.

Din pacate , rochia nu mai este, a fost imprumutata impreuna cu voalul si nu a mai fost restituita. Eu mi-o amintesc vag, dar am vazut-o si am atins-o, ceea ce pentru mine conteaza foarte mult.