luni, 11 ianuarie 2010

Cat de creativi suntem?


Sursa foto

Lui Mary ii placea sa lase impresia ca este o altruista. Intre altruismul ei si zgarcenia sotului, compromisul se numea magazinul SH. Cum se manifesta acest altruism? Simplu: mergea la SH-ul din coltul strazii, urmarea cand sunt reducerile, iar cand orice produs ajungea la 10.000 lei vechi, cumpara tot ce-i cadea in mana. Orice. Haine barbatesti, de dama, de copii, jucarii, perdele, draperii, etc.

Cum ajungea acasa, desfacea sacul plin de cumparaturi. Sorta hainele si spunea: bluza asta i se potriveste cumnatei, pantalonii surorii, camasa vecinului, rochita copilului de de la celalalt bloc, jucariile copiilor de la tara. Dupa ce le sorta, toate urmau sa fie atent ingrijite pentru a le acorda un loc special in viata ei si a celor dragi. Cosea, peticea, broda, orna cu fundite si nasturei luati de pe la alte haine sau din targ, inventa floricele si ornamente din panglici si alte tesaturi, toate dupa reguli stricte dar numai de ea stiute. Isi hranea pasiunea pentru "creatie" prin cel mai ieftin mod posibil, dar o facea intr-un mod placut si aerisit.

De ceva timp, pe fondul crizei economice, am observat o tentatie din ce in ce mai mare catre magazinele SH. Dar ma intreb cate romance atunci cand cumpara din SH se gandesc cum ar putea sa imbunatateasca produsul cumparat, mai ales daca acesta are nevoie de imbunatatiri? Cine isi dedica atentia asupra detaliilor?

La Verde Cafe
exista un spatiu unde putem face asta. Sunt tot felul de margelute si panglicute, ata, ac si voie buna. Ideea e simpla: ei pun la dispozitie materialele iar noi creem singure o bijuterie sau ne impodobim hainuta draga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu