luni, 14 martie 2011

Taica Lazar

Pentru cine cunoaste istoria numelui, Taica Lazar, nu pare cea mai buna alegere de nume, insa pentru cine frecventeaza locul si cauta haine SH sau vintage, este probabil cel mai sincer magazin, care stie ce sa promita si sa nu insele asteptarile.

Dupa cum scrie si pe firma de afara, magazinul din Str Viitorului nr. 69 este deopotriva anticariat, vintage, second-hand, hand-made. Frumos impartit in sectoarele enumerate mai sus, te prinzi imediat ce si unde gasesti. Un manechin, pregatit in vitrina iti arata ce fel de haine ai putea gasi. Anticariatul iti atrage atentia din partea cealata a vitrinei prin biblioteca de carti. Prin magazin sunt presarate obiecte decorative romanesti, vechi. Cand intri nu te loveste niciun miros caracteristic magazinelor SH iar hainele sunt aranjate pe categorii, permitandu-ti sa umblii linistita printre ele si sa cauti exact ceeea ce iti doresti. Zona Vintage este retrasa, cumva sugerand ideea ca e numai pentru cunoscatori. In plus, cand ajungi la casa, observi si bijuteriile hand-made facute chiar de cei care se ocupa de magazin.

Magazinul se aprovizioneaza din Curtea de Arges, targ renumit pentru piesele vintage si SH pe care le gasesti, la preturi foarte bune. Merg in Arges o data pe saptamana si se intorc cu masina plina de "bunatati" pentru bucurestence, la preturi mici.

Am vorbit cu Suzana, una dintre persoanele care se ocupa de magazin si mi-a marturisit una dintre temerile pe care le au este ca termenul vintage este prost inteles. Si ei au cliente care viziteaza nenumaratele targuri vintage din Bucuresti, de unde achizitioneaza piese mai mult sau mai putin vintage la preturi exorbitante. Clientele vin si se lauda cu achizitii SH ca fiind vintage, dar nu poti indrazni sa le spui ca se inseala. Greu cu vintage-ul la noi ;).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu