joi, 30 septembrie 2010

Claudia - About Vintage


De unde te inspiri atunci cand faci cumparaturi pentru About Vintage?
Mereu m-au inspirat magazinele de antichitati, targurile de vechituri din Romania si nu numai. Primul targ vizitat a fost in Copenhaga, atunci a inceput totul :), apoi au urmat si altele. De multe ori am descoperit din intamplare magazine sh, foarte aranjate, pe care le frecventez adesea. Ma inspir si din moda strazii. Cumpar in functie de material, de imprimeu, de model. De cele mai multe ori cumpar lucruri pentru mine personal, urmand sa le expun la targuri.

A devenit vintage-ul un curent in moda feminina?
Da , a devenit. Pacat ca doar in moda feminina...mai vad si baieti care poarta vintage , insa nu sunt foarte multi. O dovada este traficul blogurilor vintage si de asemenea aglomeratia de la targuri. Pana si marile magazine au colectii denumite "Vintage". Oricum nimic nu se compara cu piesele autentice, piese facute la comanda, la care cusaturile sunt foarte bune iar materiale de calitate.

Ce inseamna vintage pentru tine?
Pentru mine Vintage inseamna orice obiect din trecut care iti inspira creativitate, frumusete si caruia ii pot spune povestea mai departe. Asa s-a intamplat si cu cerceii mamei de la cununia civila, cu manusile din macrame ale bunicii si cu acele de cravata ale tataului meu.
Cerceii i-a cumparat o tipa de la un targ, a fost foarte mandra de achizitie; manusile le-a cumparat o doamna tot de la un targ , le-a cumparat pentru un cadou. Am avut cateva ace de cravata de la tata si s-au dat la diferite targuri, au fost tipe care le-au cumparat pentru iubitii lor sau chiar pentru ele. Am intalnit foarte multi oameni care prefera sa cumpere o piesa vintage pentru a o darui cuiva drag, pentru ca sunt unice si au o istorie.
Ma bucur cand exista oameni interesati de aceste povesti. Merg si pe principiul " poarta si da mai departe"

Care este sfatul tau pentru cele care imbraca haine vintage?
Le apreciez pe cele care poarta vintage si mi-ar placea sa existe si domni care sa faca la fel.
Le sfatuiesc sa acorde mai mult timp "cuatarii de comori"; pot gasi piese de foarte buna calitate preturi foarte bune. Sa isi puna imaginatia la lucru si sa combine nou cu vechi, sa vada in ceea ce isi cumpara mai mult decat un simplu obiect de imbracat.


Designerul sau epoca preferata din istoria modei?
Perioada '60-'70 ma fascineaza. Imprimeurile geometrice, florale, in culori calde, atat in moda cat si in design-ul de interior si mobilier. Ca designer, Barbara Hulanicki fondatoarea brandului BIBA .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu