duminică, 27 iunie 2010

Vechi sau nou?

Prima editie de la targul Absolutely Fabulous in care am inteles de ce apare pe afis eticheta "Vintage & fashion fair". Chiar ma intrebam daca Diana si Alina chiar au gandit-o ca pe o impartire intre vintage si fashion sau daca este o simpla alaturare de termeni care se subordoneaza unul celuilalt.

In celelate editii hainele vintage si creatiile noi erau asezate intercalat in spatiu, pentru a nu separa cele doua multimi distincte. La editia de ieri insa vintage si fashion au lucrat si au vandut ca doua structuri independente si diferite. Fashion, hainele noi, asezate in fata si vintage, hainele vechi, in spate. Un singur stand de vintage era in fata si unul singur de haine noi in spate.

Cumva ma bucur de aceasta impartire, de curajul de a arata exact unde se situeaza fiecare si cand spun asta ma refer doar la analogia dintre vechi si nou. Ce e nou va fi mereu in fata. Doar vanzarile mai fac diferenta acum. Cine a vandut mai bine? Fashion sau vintage?

12 comentarii:

  1. Termenul de vintage nu este si nu va fi niciodata diferit de cel de fashion..
    Fashion nu inseamna nou...sau cel putin nou in sensul strict al cuvantului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Onishka, asta cred si eu. Mi s-a parut doar foarte curajoasa segregarea celor doua multimi de fashioniste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu ce ti se pare atat de curajos. Mi se pare banal. Si la V4Vintage sunt impartiti..Nu este prima oara cand se face acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  4. La V4Vintage exista impartirea pe camere dar nu era atat de evidenta deoarece camerele eraau intercalate, nu era jos vintage si sus handmade si designer. La niciun alt targ nu cred ca s-a vazut atat de clara separarea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricum a fost impartirea, a fost un targ reusit, cu vanzari foarte bune, desi publicul venit exclusiv pentru vintage a fost clar foarte restrans.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu cred ca vine cineva exclusiv pentru ceva anume. Cea mai mare parte vin la targ, punct. Ca e vintage ca e de designer,daca le place ceva nu conteaza ce provenienta are.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu inteleg de ce faci pool-uri cu zile atat de multe!??..Acum pe bune..500 de zile pentru un chestionar

    RăspundețiȘtergere
  8. Am redeschis sondajele si puteti sa va exprimati parerile. Ma intereseaza sa vad in ce masura acestea se vor schimba, sau daca raman la fel. In plus am mai adaugat o intrebare, de genul "stiati ca" :).

    http://schimbahainele.blogspot.com/2010/06/opinia-publica.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Onishka, chiar crezi sincer ca cine vine pentru haine de designer vine si pentru vintage? Adica sunt convinsa ca asa a fost la V4Vintage.

    RăspundețiȘtergere
  10. Adica invers. Cine vine pentru vintage, vine si pentru designeri. Probabil de aici si strategia de plasare - in fata ceea ce are sanse mai mici sa vanda.
    Doi: majoritatea celor care cumpara vintage, cumpara si haine de designeri (romani sau straini). A nu se confunda cu cine cumpara haine second hand pe ideea ca sunt mai ieftine decat cele noi.
    Nu stiu cat cumpara designerii vintage, chiar as fi curioasa sa vad o statistica. In afara reprezinta un procent zdravan din clientele serioasa.
    Trei (in alta ordine de idei): ma bucur ca a iesit targul bine, imi pare rau ca n-am putut sa vin, o sa ne vedem acolo incepand din septembrie, m-am hotarat sa-mi rezerv vara exclusiv pentru mine. In plus, n-avea cine sa ma care cu masina.
    Eu cred ca-s binevenite sondajele desi unele chestii mi se par aiurea. de exemplu, la primul nu inteleg de ce nu se pot selecta raspunsuri multiple, adica nu pot sa-mi comand haine vintage si haine de designer la fel de mult? Iar la sondajul privind "Care sunt cei mai mari exportatori de haine second-hand din lume?" banuiesc ca tarile sunt alese la plesneala...

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu am spus ca nu sunt bune sondajele,am spus decat ca dureaza mult prea mult.

    Si da, cred ca daca nu era vintage si targurile de vintage, acesti noi designeri o scoteau mai greu la capat, ma refer la posibilitatea de a-si vinde hainele. A fost intai targ de second si vintage, apoi de vintage si pe urma de vintage si designer.
    Sau ma insel?

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu stiu sigur ca s-au facut si targuri de designeri, ireprosabil organizate, care au avut vizitatori putini si vanzari foarte mici, asa ca mi se pare buna ideea amestecarii acestor categorii. Insa, un targ (numai) de vintage nu va duce niciodata lipsa de vizitatori sau vanzari. Aceasta este diferenta!

    RăspundețiȘtergere