luni, 10 mai 2010

Sebes Caprioara


Ariana Shop despre geaca ei, cumparata in anii 70:
Jacheta pe care azi o scot la vanzare, am iubit-o foarte mult, am purtat-o si am ingrijit-o ca pe copilul meu, insa trebuie sa plece din sifonierul meu din varii motive. Are o varsta destul de inaintata a fost cumparata de catre parintii mei, nici atunci nu era nou nouta, varsta exacta nu o stiu, insa eticheta ei inca pastreaza informatii pretioase privind provenienta ei si prin asta ne spune si ca este destul de veche, ar fi din anii `70. A fost fabricata la Sebes, la fabrica "Caprioara", fabrica ce a livrat doar pentru export.
In anul 1950 se construieste o sectie de articole de sport, iar in perioada 1961-1966 se reconstruieste si se modernizeaza sectia de tabacarie, are loc dotarea sectiei de marochinarie cu linii tehnologice noi si cu masini pentru sectia de croitorie precum si dezvoltarea sectiilor de confectii de piele si inlocuitori. Fabrica primeste denumirea de I.P.M.CAPRIOARA. In anul 1965 incepe livrarea de produse de marochinarie pentru export in Suedia si URSS.

Margot Vintage: (extras din VP) "Din pacate,cam asa e,piesele vintage romanesti sunt rare .Am gasit la cineva (si am si cumparat-o),o poseta facuta la I.I.S Caprioara Sebes R.S.R.In rest,vorba fetelor: piese facute de croitoreasa (respectiv mama mea,la care veneau cucoane: sotii de cine stie ce sefi,inginere etc). Le lucra dupa reviste aduse de dincolo. Plus,ca avea o prietena nemtoaica si avea mereu actualizata colectia de reviste de gen."

3 comentarii:

  1. Am avut si o jacheta scurta de piele,modelul era superb!Tot de la Caprioara - Sebes.
    O alta fata se bucura de ea acum.Era asa de frumos lucrata si prea putin se vedeau urmele trecerii timpului pe ea( mama a cumparat-o prin '70).

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e, e frumoasa si ar trebui sa valorificam mai mult obiectele de provenienta romaneasca :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai ,ar trebui,doar ca au ramas prea putine.Vorba Cristinei: majoritatea au fost purtate pana la ...dezintegrare!

    RăspundețiȘtergere