marți, 6 aprilie 2010

Regina Maria

Sursa foto

Regina Maria a Romaniei (1875-1938), cunoscuta in toata Europa in urma voluntariatului depus pe frontul Primului Razboi Mondial, a fost primul membru al unei familii regale care a acceptat sa apara in reclame. Este vorba de o reclama la cremele Pond’s, pe care regina le aprecia si le folosea. Acesta a fost primul testimonial din istoria publicitatii, un mod de a face reclama care s-a dovedit a fi dintre cele mai eficiente din lume.

In 2009 Muzeului National de Istorie a Romaniei a expus o rochie purtata de Regina Maria in 1896, la incoronarea ţarului Nicolae al II-lea. Ma intreb daca cineva din lumea vintage are in colectie o rochie purtata de o regina. Ar fi cu adevarat "Vintage", la fel ca o haina purtata de o actrita cunoscuta lumii intregi. Voi ce spuneti?

2 comentarii:

  1. Now this is the start of celebrity endorsements. O rochie purtata de o regina ar fi cu adevarat o piesa de colectie. Si nu numai datoria unei posibile asocieri cu personajul careia i-a apartinut, dar si pentru ca mai mult ca sigur ar reprezenta un exemplu extraordinar de manufactura si creativitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. poate vom gasi asa ceva pe fashion museum :D

    RăspundețiȘtergere