vineri, 9 aprilie 2010

Not Vintage Yet




Sunt curioasa sa aflu cum se dezvolta fenomenul vintage si in afara Bucurestiului, asa ca am invitat-o pe Andrea de la Not Vintage Yet (de la care tocmai am achizitionat o retea neagra superba, vezi foto) sa ne vorbeasca putin despre blogul ei si de ce nu a participat la vreun targ din Bucuresti.

Am observat ca nu pui mare accent pe datari, asa cum o fac celelalte bloguri. Crezi ca datarile ajuta o haina sa se vanda mai bine, o simpla contextualizare intr-o epoca o face mai comerciala? Care este rostul unei datari?
Numele blog-ului imi mai da inca bataie de cap. La momentul cand am pornit, vroiam un nume cat mai cuprinzator, care sa nu ma limiteze la ceea ce este "vintage", adica dupa parerea mea, toate hainele deosebite de pana in anii ' 70 inclusiv.
Pentru mine anii ' 80 au un farmec aparte. Era perioada in care daca vroiai o haina deosebita, solutia era sa o cosi singura. Bunica mea avea o "Sanda", care impreuna cu revistele Burda, m-au facut de multe ori fericita. Asa am prins gust pentru hainele care te individualizeaza, dar mai ales respectul si aprecierea pentru lucrul bine croit.
Lasand insa la o parte "anii", pentru mine conteaza cel mai mult materialul si croiul. Daca este vorba de un designer renumit, cu atat mai bine. Unele lucruri pur si simplu mi-au placut asa ca le-am "luat acasa" si le-am prezentat pe blog. Cateodata ma mir ca nu ma dau ai mei afara din casa, pentru ca la mine oriunde te intorci dai peste haine: haine proaspat achizitionate, haine care isi asteapta randul la curatat si calcat, haine pregatite pentru fotografiat, haine care astepata sa fie expediate ..., deci multe haine :)

Cum se vede fenomenul vintage din Bucuresti in Timisoara?
Bucurestiul este foarte activ si deschis la nou, sau sa spun mai degraba vintage. Am vazut ca au loc foarte multe targuri cu tematica vintage. Multe din clientele mele sunt din Bucuresti.

Ai participat la vreun targ vintage in Bucuresti?
Nu am participat la nici un targ pana in prezent si cu riscul de a fi prozaica, cheltuielile necesare unei deplasari sunt considerabile. Asa ca am ramas in "casa mea" virtuala unde astept cu drag "musafiri".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu