duminică, 11 aprilie 2010

Fashion Museum


Sambata a fost marele eveniment din Cafepedia, targul V for Vintage - Lolita. Multa lume fain imbracata, am fost impresionata.

In cadrul targului s-a lansat Fashion Museum, prezent prin doua rochii de colectie personala.

Petite Aimee, Fashezine si Dulapul Bunicii au mai scris despre asta.

Revin maine cu mai multe detalii si fotografii.

26 de comentarii:

  1. am fost si eu.ce as putea spune?!lucruri interesante,dar preturi mult prea mari,foarte mari.inteleg,ca se doreste un standard ridicat ca in strainatate,dar totusi sunt haine din SECOND HAND.haideti sa nu ne batem joc de iubitorii de haine vintage sau second hand.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim, bafta la shopping prin second hand-uri. Cand o sa gasesti acolo lucrurile de la Cafepedia, anunta-ne si pe noi...
    Iar targul V4Vintage nu e un targ pentru toata lumea, la fel cum vintage-ul nu e pentru toata lumea. Sunt multe alte targuri unde poti gasi "bluzitze si fustitze" la 5 lei bucata, proaspat aduse de la SH din colt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate lucrurile de la targ,ma rog,de unde sunt aduse?Din Germania Second Hand sau nu-mi spune,targuri vintage din alte tari:)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. E adevarat ,erau unele chestii de colectie,dar f putine..in rest SH-URI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Organizatorii V4Vintage isi aleg participantii bine de tot, te asigur.
    In ceea ce ma priveste, articolele prezentate la targ proveneau in proprtie de 90% din colectii private de vintage din Italia, zona Firenze si zona Roma. Iar articolele de provenienta germana erau fix trei: doua bluze tiroleze brodate manual si o palarie din anii '40. Care, evident, nu proveneau din niciun second hand.
    Iar despre Vintage Boutique, True Vintage, Palarii Vintage, Evintage etc. se pot spune lucruri similare.
    Ma enerveaza pretentiile unora de a crede ca ne fac vreo favoare in intentia de a cumpara de la noi (si cred ca aici pot vorbi in nuele tuturor celor prezenti la targ, mentionati sau nu mai sus). Vreti sa cumparati, bine. Nu? La revedere!Din fericire exista tot mai multi clienti care inteleg ceea ce vad si care merita sa aiba lucrurile astea. Lucruri al caror pret este INFIM la ora actuala fata de ceea ce se intampla in strainatate. Asa ca evolutia e una logica si nici macar foarte lenta: preturile vor creste, in ciuda invaziei "hainutzelor" de 5 lei/kg.
    Acestea fiind spuse, nu mai insist, am treaba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte putina lume cumpara,am fost acolo si am observat,majoritatea fetelor se uitau si atat.bine ca aveti bani sa calatoriti ,sa cumparati pentru iubitorii de vintage din alte tari straine:)).Nu are nimeni pretentii,ca nu avem de ce,prefer sa imi caut singura in second-uri si la preturi foarte bune.Eu tot nu cred gogosile astea.Singurele care cumpara de la voi sunt cele carora le este sila sa umble prin sh-uri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu va suparati, foarte multe haine sunt aduse din afara..cel putin la mine in magazin. Voi va inchipuiti ca afara este altceva?

    Va spun eu ce este, preturi de 5 ori mai mari! Si stiti cum? Haine patate si rupte pe umerase..la preturi..Eu m-am nimerit intr-un magazin unde bagau marfa in Londra. Au venit cu doi saci de genti, i-au rasturnat in mijlocul camerei si le-au pus in rafuri..nu tu curatare..nu tu nimic. O rochie anii 50 din tule, rupta si vai de ea era la 70 de lire, una in conditie buna la 300.

    Aici in Romania, daca are un fir dus mi-e rudine sa o vand. Asa ca nu va mai lamentati de preturi. Va invit sa va duceti in afara sa va cumparati si dupa mai vorbim!

    RăspundețiȘtergere
  8. Serios? Eu am vandut fix 51 de articole din cele deja postate pe site si 12 articole nepostate pe site. Cam putin, nu? Si cam putine cumparatoare "carora le e sila sa umble prin sh-uri".
    Asa ca lasa-ne tu pe noi in pace si bafta la rascolit second hand-uri!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si voi ,DRAGELE MELE,de unde le luati?ca in strainatate sunt scumpe(VOI ATI SPUS),deci...nu va permiteti d-acolo sau in Italia sunt mai ieftine?Si tu,draga YOURVINTAGEWARDROBE,n-as cumpara in veci de la tine,n-ai nimic spectaculos si sa mai inteleg ceva,in fiecare luna pleci in Occident dupa haine vintage:))

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim "draga", vezi ca invidia dauneaza grav sanatatii, pe bune...
    Si cred ca ai gresit ideea: daca ceva e scump nu inseamna ca EU nu-mi permit acel lucru, ci ca TU (si cei ca tine) nu si-l permit. Asta ca sa fie clare lucrurile. De vreme ce exista pe site inseamna ca eu le-am achizitionat iar tu doar stai si te smiorcai ca "n-am nimic spectaculos".
    In cazul asta o sa te invit pe urmatorul meu site pe care voi comercializa tancuri. Ok?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu vreau sa transform discutia asta intr-una personala.Aaaa,mi-am amintit!!!:))) Tu erai cu geanta de crocodil la 320 lei:)))Foarte tare,aia cum de nu ti-a luat-o nimeni???Ca e de la SH!!Desigur!

    RăspundețiȘtergere
  12. E ceva cam apriga lumea de-a comentat pana acum. Nu stiu de unde `acuzele` astea atat de nedrepte cum ca-n second hand-uri se gasesc boarfele la 5 lei bucata sau kilogramul. E drept ca poate nu poti forma o colectie de anvergura sau valoarea celor pe care probabil ca le detin doamnele sau domnisoarele aprige de mai sus insa cu siguranta poti da peste lucruri de-a dreptul uimitoare. eu am gasit un sacou Moschino la 1 leu(ca sa vezi aci profit de targ) si unul Oleg Cassini printre multe, multe altele asa ca mie mi se pare cam nedrept sa impartim totul in doua: second hand si lumea buna

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai dreptate KATRIM si eu am gasit niste chestii interesante,un sacou Paco Rabanne o centura NINA ARJANI(daca a auzit cineva de ea) si multe alte "comori" vestimentare.Genti Ralph Lauren,Liz Claiborne,Nine West si asa mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim, iti dau o veste "proasta": geanta de crocodil (care era la 420 de lei in realitate), s-a vandut chiar la inceputul targului de la Cafepedia, a fost chiar unul din primele lucruri vandute. Daca ai fi avut un pic de simt de observatie, ai fi vazut ca deja pe blog apare in slideshow-ul lateral cu lucrurile vandute desi inca de pe site n-au fost scoase decat vreo zece articole si si o parte din esarfe.
    Ah, ca sa nu uit: geanta de crocodil nu era nici pe departe printre cele mai scumpe, am si posete la 1000 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  15. Si eu nu inteleg o chestie; da' va opreste cineva sa va duceti in second hand-uri? Eu una chiar va rog, n-am nevoie de cliente care habar n-au nici macar ce inseamna vintage, vorbesc cat se poate de serios.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vad ca nu mi-a aparut mesajul in care-l anuntam pe Anonim sa nu mai planga dupa poseta de crocodil - a fost printre primele articole care s-au dat la Cafepedia...

    RăspundețiȘtergere
  17. "@Anonim, bafta la shopping prin second hand-uri. Cand o sa gasesti acolo lucrurile de la Cafepedia, anunta-ne si pe noi..."

    Eu personal am gasit o geanta Hermès originala intr-un second hand, la pretul de 15 lei :) Nu stiu daca erau genti Hermès la Cafepedia, dar si sa fi fost, probabil ar fi trebuit sa imi vand un rinichi sa cumpar una, daca o geanta de crocodil 'no name' costa 420 lei :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @schimbahainele: apropo de ce am scris in postul anterior, ce zici de un concurs cu tema 'Best finds in a second-hand shop', mi se pare mie ca avem multe cautatoare de comori pe aici si ca ar 'prinde' o astfel de tema :) evident, cu pozele de rigoare ;) asa vede si yourvintagewardrobe cu ce ne multumim noi, astia care nu ne permitem crocodilul de 420 de lei plus altele asemenea, aduse din Italia, desigur :)

    RăspundețiȘtergere
  19. din nou aceeasi atitudine...eu sunt cu clientele mele intelepte si cunoscatoare, voi sunteti sarantoacele de umblati prin second hand-uri...de ce asa?(e retorica) adica mie mi se pare ca se ia la `misto` faptul ca unii gasesc imensa placere in a umbla brambura prin tara la fel cum altii si-o gasesc umbland brambura prin europa dupa colectii vintage...mie nu mi se pare ca asta e o atitudine de colectionar/comerciant care vrea sa-si faca inteles si cunoscut domeniul dar asta desigur ca nu va interesa pe cine ar trebui sa intereseze. diferenta dintre `noi` si acest tip de vanzatoare este clara: are mai multe cunostinte in domeniu si probabil mai multi bani (ca tot ni se perinda pe la nas mereu treaba asta) dar de ce ar ramane lucrurile prea mult asa?
    iar pentru a nu fi inteleasa gresit nu am nimic cu nimeni, fiecare cu treaba sa, dar eu apreciez, in acest caz, omul pentru ceea ce stie nicidecum pentru ceea ce e (pentru ca nu e mare lucru la cum se poarta prin blogosfera)

    RăspundețiȘtergere
  20. oricum, vrand, nevrand ne e si draga, n-ar mai comenta lumea atat

    RăspundețiȘtergere
  21. La ora 14.30 cand am ajuns eu,geanta era acolo.Poate ai dat-o dupa ora 15..,tare sunt curioasa cine a luat-o.Oricum,in Bucuresti sau peste tot in Romania,multa lume e fraierita cu vintage-ul asta,asa cum faci si tu!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ma gandesc la un concurs, sa stii :)
    Apare cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Anonim, mi-e greu sa cred ca o confunzi cu alta geanta, era singura de crocodil adusa de mine in ziua aia si s-a dat inainte de a se deschide targul pentru public, cuiva din camera designerilor - nu pot da numele persoanei pentru ca nu dicsut despre clientele mele pe alte bloguri. Asa ca sa nu-ti spun eu ce cred (de vreme ce erai acolo INAINTE de deschiderea targului pentru public, altfel n-aveai cum sa vezi geanta...) - prefer sa ma abtin...
    @Katrim, nu stiu de unde a aparut cuvantul "sarantoace" acolo, nu-mi pune in gura vorbe pe care nu le-am spus. Pasajul asta nu l-am inteles: "diferenta dintre `noi` si acest tip de vanzatoare este clara: are mai multe cunostinte in domeniu si probabil mai multi bani (ca tot ni se perinda pe la nas mereu treaba asta) dar de ce ar ramane lucrurile prea mult asa?", e confuz. In orice caz, cuvantul "vanzatoare" nu-si gaseste locul - cel putin in ceea ce ma priveste cantitatea de cliente e irelevanta, pentru mine e un hobby, nu o activitate comerciala oarecare. Adica, mai pe scurt: am o colectie (de care sunt mandra, obsedata etc.etc. si care e in continua dezvoltare), pe care doresc sa o fac cunoscuta. faptul ca cineva cumpara poate fi o placere reciproca si o urmare fireasca a dorintei de a face sa circule aceste obiecte printre cunoscatori, nefiind insa absolut necesar si netrebuind ca o piesa sau alta sa se vanda imediat. Deci relatia e ceva mai complexa decat una dintre vanzator si client, tu, ca client, ok, e adevarat, cumperi insa in acelasi timp trebuie sa ma motivezi si pe mine sa ma despart de ceea ce am.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ok, ma bag si eu (Palarii Vintage). Am cumparat de la Your Vintage Wardrobe lucruri foarte frumoase, si, da, de multe ori cele mai scumpe achizitii ale mele (din toate hainele ma refer, din toate timpurile). Nu-mi pare rau deloc. De obicei imi cumpar haine ieftine. Noi sau SH. Dar pe o piesa care merita, dau si foarte multi bani. Ma raportez la valoarea ei, nu la pretul de achizitie al "vanzatoarei" (scuze Cristina, nu gasesc al cuvant). Ma raportez mai ales la bucuria pe care o am avand-o in dulap si la bucuria pe care o voi avea purtand-o. Si ma gandesc ca o s-o las poate fetei mele (daca voi avea). Vintage-ul este un microb, o boala. Cine o ia, nu mai scapa ever (mi-a zis Evintage la primul targ la care am intrat - in calitate de client). E o pasiune. Cine cauta achizitii bune, "comori" la preturi mici (ca si mine de altfel) poate gasi (sau nu) asa ceva la un targ vintage (ca V4Vintage). Dar nu acesta este scopul targului. Ma bucur ca traiesc intr-o tara libera, in care oricine poate vinde ce vrea: hainele de care s-a plictisit sau pe care poate le-a luat dintr-un exces de entuziasm si apoi a regretat, haine valoroase, SH curatate. Ce bine ca vin alti oameni si gasesc ceea ce cauta (hainute modeste, "comori", piese de colectie). Nu-mi place tonul discutiei. Draga "anonimule", traim intr-o tara libera, in care cineva are dreptul sa vanda haine SH la suprapret. Iar altcineva are dreptul sa ignore complet acest fapt. De ce te deranjeaza atat de mult faptul ca YVW are preturi mari? Treaba ei! Tu ai atatea alte optiuni (mult mai multe) de a cumpara haine bune, la preturi f mici. Sau, daca tu insati vinzi, inseamna ca ai un avantaj net asupra magazinelor scumpe. Concluzie: fiecare sa faca ce vrea, si sa judece pe altii cum vrea, dar un pic mai multa detasare nu ar strica.

    RăspundețiȘtergere