vineri, 16 aprilie 2010

Concurs "Amintiri din Epoca de Aur"


Familia tipica romaneasca dinainte de ’89 are in biblioteca un albumul de familie cu fotografii alb negru, pe care de obicei le developau barbatii, pasionati de intreg procesul chimic din laboratorul personal. Dupa 80 au inceput sa apara mai des si filme color, developate la fotografi specializati. Pe langa fotografii mai pastram amintirea acelor ani prin haine realizate fie acasa cu ajutorul tiparelor din revistele nemtesti sau frantuzesi, fie la croitorii mai mult sau mai putini celebrii.

Daca acea perioada inca iti mai spune ceva si vrei sa o redescoperi, te invit sa cauti o fotografie din Epoca de Aur si sa ne-o trimiti, impreuna cu o alta fotografie - dovada ca inca mai ai haina respectiva la sertarulcuhaine[@]gmail.com. Daca porti tu haina de atunci, cu atat mai bine.

Am ales aceasta idee, deoarece fotografii de familie are toata lumea si tuturor ne place sa ne uitam la ele! Sper sa vad cateva imagini uimitoare din anii 50 sau 70 sau indiferent ce perioada te inspira.

Toate fotografiile le voi publica intr-un album special pe pagina Facebook Fan Page Schimba Hainele si pe blog, alaturi de povestea lor iar cine va primi cele mai multe “like”-uri pe facebook, va castiga.

Aceasta parte este importanta. Cititi inainte de a trimite imaginile!

- Subiectul din e-mail trebui sa fie "Amintiri din Epoca de Aur"

- E-mailul trebuie sa contina cel putin doua fotografii: o fotografie realizata inainte de 89 si dovada ca mai ai acea haina, fie ca o porti, fie ca o ai pe umaras

- Daca ne spui si o poveste despre fotografia pe care o trimiti, aceasta o va face mult mai interesanta pentru cei care o vor vedea.

- Concursul se va derula in perioada 16 Aprilie – 16 Mai

- Fotografiile vor fi postate doar aici, astfel incat dimensiunea fisierului poate fi foarte mica (nu mai mare de 700kb).

Pun la bataie o carte: The Sartorialist.

8 comentarii:

  1. ce pacat ca albumul meu e la timisoara :) chiar zilele trecute am dus la croitoreasa o fusta geniala de matase de-a mamei, pe care o hacuise ea deloc indemanatic dintr-o rochie, pe cand era de varsta mea. totusi nu cred sa aiba poze cu ea, din pacate. dar am o poza din anii '20 in care apare inelul pe care il am pe deget :)

    RăspundețiȘtergere
  2. super idee! sper sa o conving si eu pe mama,tocmai mi-a venit o idee geniala !

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm, oare ce idee, m-ai facut curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am o intrebare, am gasit pe ebay aceasta reclama din 1978(dupa cum spune vanzatoarea) http://cgi.ebay.com/1978-sexy-Emilio-Pucci-lingerie-Formfit-Rogers-print-ad-/180472629987
    si eu am aceasta piesa dar pe alta culoare. ca perioada s-ar potrivi insa reclama nu-mi apartine dar as putea sa particip? (mentionez ca piesa de lenjerie am gasit-o in iarna intr-un sh fara sa stiu ca-i voi gasi reclama documentandu-ma ulterior) daca as putea sa particip ar fi in apararea ideei de comori in sh-urile romaniei postcomuniste:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, unde gasesc adresa de mail? As vrea sa ma inscriu ...

    RăspundețiȘtergere