miercuri, 24 februarie 2010

Nicen Sleazy

Cine iti face fotografiile pentru blog si de ce ai ales disparitia capului/ inlocuirea acestuia cu un ciorap/masca? Vreun film care te-a inspirat cand ai ales conceptul asta de fotografie?

Fotografiile sunt facute/editate de mine.
Nu am un concept gandit in spate, am incercat sa le fac sa arate mai ok si sa atraga atentia.
Inspiratia vine din cantitatea mare de fotografii pe care le vad zilnic pe net.

Ce pregatire ai in "moda vintage"? Cum iti faci research-ul de haine si cum alegi hainele pe care le pui spre vanzare?

In mare parte aleg hainele pe care mi-ar placea si mie sa le port. In orice oras ajung trec si prin sh/vintage/charity shops etc.
Sper sa aduc haine din ce in ce mai misto si sa mai fac si noi colaborari pt tricouri. Nu am n ici o pregatire in moda in general.

Cum ti se par blogurile de vintage/ SH de la noi, incepand de la cum arata, pana la ce vand.

Sunt foate multe si nu le stiu prea bine pentru ca in general nu au haine de baieti si nu am fost interesat, dar imi plac DTD si tzoalemisto. Recent m-a distrat blogul asta pe care gasesti de la chilotei la introducere in sfanta scriptura si de la camere foto la cosmetice de calitate .
Am totusi o problema cu fetele care vand cercei dragalasi in forma buburuze, floricele etc. sau coronite cu pene, palariute sau alte 'fantezii'. Mi se par kitch. La fel cum am o problema si cu cei care au impresia ca tot ce gasesc acasa la bunici poate fi adus by default la targ/pus pe blog. Stim cu totii ca majoritatea hainelor atunci erau uniforme, ca oferta magazinelor era foarte restransa, ca majoritatea croitoreselor stiau sa faca doar cateva modele de 'costumase' inspirate din neckermann si se traia intre mileuri, bibelouri si covoare persane, unde mai pui ca sunt sanse ca bunica sa fi fost a mainstreamer tasteless bitch. Exista si exceptii evident dar eu vorbesc de majoritate.

Vreo diferenta intre vintage si SH?

Oricum la noi exista in continuare conceptia inapoiata ca e o rusine sa porti sh, dar daca spui vintage... e altceva, lumea e mult mai incantata, cred ca si Mircea Badea ar purta. Asa ca termenul de vintage e folosit peste tot si in majoritatea cazurilor gratuit. La toate targurile nu avem sh, avem numai vintage si handmade cand de fapt maxim 20% e vintage.

2 comentarii: