duminică, 13 decembrie 2009

Space: the final frontier

Imi plac spatiile mici, aglomerate, stramte, dar pline de conotatii, spatii in care nu te poti misca usor dar unde poti observa in liniste detalii marunte si ochioase. Spatii ca Scanteia, Deja Fu sau La Scena, Verde Cafe conota deferit cu atitudinea vintage, fata de targurile organizate in spatii mari.
Desigur am mai scris despre asta, sub o alta forma, cand vorbeam despre timpul dedicat cautarilor de haine vintage, dar ceea ce vreau acum sa spun acum se leaga mai mult de aceste cautari iar timpul pe care noi il dedicam unei pasiuni se cuantifica diferit in spatii restranse, pentru ca acestea sunt cele care ne obliga sa gandim mai repede. Intr-un spatiu redus, marginit putem sa cotrobaim mai usor decat intr-un spatiu generos, care ne largeste orizonturile.

2 comentarii:

  1. Foarte ciudat mod de a vedea lucrurile, cel putin din punctul de vedere al organizarii unui targ (vintage sau de altceva) - primul este potrivit doar pe timp de vara, altfel este prea mic; in plus, se gateste ceea ce e complet nepotrivit cu prezenta hainelor. Eu personal n-as cumpara o rochie care miroase a ciorba sau o fusta cu miros de pui fript...
    Deja Fu e oribil pentru orice soi de activitate. Cred ca unul dintre cele mai naspa locuri din Bucuresti.
    La Scena ar fi fosrte bun pentru targuri insa e deficitar din punct de vedere al iluminatului si, din ce am auzit astazi, al incalzirii...
    Verde Cafe - superb pe timp de vara, complet nepotrivit inauntru, e minuscul.
    Pentru un targ (ca si in cazul unui magazin sau al unei expozitii) sunt cativa factori (practici, fara romantisme inutile) absolut esentiali: dimensiunile spatiului (lucrurile au nevoie sa fie expuse, nu inghesuite), lumina (anumiti expozanti adora lipsa ei, asa isi pot insela mai bine clientii, mai ascunt o pata, o ruptura...)si curatenia (altfel ai toate sansele sa duci si o tona de praf asortata cu varii mirosuri acasa).
    Sunt pentru un spatiu mic doar atunci cand e vorba de putini expozanti, bine alesi. Fara miros de ciorba, evident.
    "Cotrobaitul" chiar nu-si are locul alaturi de conceptul de vintage, poate alaturi de cel de second hand.Care, din pacate, e cam acelasi lucru in Romania pentru foarte multi (si ma refer la vanzatori,nu la clienti sau la colectionari).

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt doua moduri de a privi solutia de imbracaminte vintage:
    1. Vintage extravagant unde locatii precum Cafepedia sau Gaia construiesc o imagine excentrica asupra hainelor, iesita din comun, daca vrei in stilul Sarei Jessica Parker.
    2. Vintage Casual promovat de This is my suit sau Stil in Berlin.
    Totusi, tu ai mare dreptate ca patronii localurilor ar trebui sa opreasca pentru cateva ore distributia de ciorba de burta (dar nu or s-o faca din motive economice).

    RăspundețiȘtergere