marți, 24 noiembrie 2009

Brosa - un alt accesoriu

Sursa foto

Nu am inteles niciodata atitudinile afectate, pline de pretentii, mofturi si fasoane si din acelasi motiv nu am inteles bijuteriile fandosite si incarcate. Am ales o atitudine cuminte si discreta fata de aceste accesorii pentru ca mi se parea ca scot prea repede in evidenta capriciile si extravagantele manifestate cu incapatanare, pentru a atarge atentia curiosilor.

Totusi, un accesoriu din aceasta categorie imi este foarte drag: brosa. As purta o brosa la fiecare haina pe care o am. Fiecarui plover, sacou sau palton i-as cauta o brosa care sa i se potriveasca.
Modelul de brosa care imi place cel mai mult este cameo iar Gourmandise este magazinul meu preferat de astfel de brose. Al doilea loc este ocupat de macrameuri impodobite si imbogatite cu tot felul de forme si culori iar pe locul trei se afla brosele vechi din argint, lucrate de bijutieri adevarati, care nu au lucrat un obiect neaparat in serie, tocmai pentru a-i asigura autenticitatea.

La polul opus acestora se afla brosele de gradinita fabricate din plastilina fimo. Fimo e un joc foarte frumos si terapeutic, dar greu iese ceva frumos din el. Nu-i inteleg estetica tocmai datorita functiei ludice pe care o indeplineste. Si nu inteleg de ce trebuie promovat la fiecare targ de hand-made. Poate reuseste sa imi schimbe cineva perceptia....

2 comentarii:

  1. Si eu iubesc brosele si pe Svetlana.
    Dar nu ai dreptate cand zici ca nu poate iesi ceva frumos din fimo. Doar ca in handmade-ul romanesc, brusc toata lumea e "a polymer clay artist"...

    Uite, poate iti schimba asta putin parerea despre Fimo:
    http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=32437629&ref=cat3_gallery_17

    http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=37291001&ref=cat3_gallery_6

    http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=37241036&ref=cat3_gallery_17

    Si daca inca nu esti convinsa:
    http://www.flickr.com/photos/doreenkassel-polymorph/4155797693/

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Irys, asta e, ca in hand-made-ul romanesc sunt prea multi "artisti" care nu au pic de cultura vizuala, doar ca au trantit putina plastilina pe masa la gradinita si acum li se pare ca au inventat apa calda. E trist ca sunt si promovati.

    RăspundețiȘtergere