sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Energia din haine


De cateva luni, un gand nu-mi da pace: hainele la mana a doua poarta energia fostului stapan?

De cand am inceput seria de evenimente schimba hainele m-am bucurat ca in sfarsit hainele pe care nu le-am mai purtat de o groaza de timp si nu mi se mai potrivesc, parasesc sifonierul si le inlocuiesc cu altele, care imi plac foarte mult si care cred ca ma imbraca mai bine. Cu toate acestea cineva mi-a atras atentia asupra energiei pe care haina o are imprimata in functie de stapanul cu care s-a plimbat.

Asa ca astazi am inceput cautarile pe internet. Am gasit o singura referinta care se repeta la nesfarsit, ca o propaganda ieftina, pe numeroase site-uri si bloguri romanesti: medicina holistica si hainele, simbolul campului energetic. Poate ca nu este un subiect atat de important si m-am ingrijorat degeaba.

Ce stiam eu este ca bijuteriile inglobeaza energia omului care le-a purtat, nu hainele. Voi ce stiti?

17 comentarii:

  1. Nu mai conteaza energia anterioara atat timp cat actualul posesor are o gandire pozitiva ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. according to the chinese, yes it does:) daca ai citit old clothes, new looks, ai aflat ca ei nu refoloseau hainele decat pentru cu totul altceva- materiale pentru decorat templele.
    si mai e si povestea cu templul care a ars ca pedeapsa data calugarilor ca din nevoie de bani au vandut mai departe hainele unei decedate :) iar persoana care le-a cumparat a murit la scurt timp pe urma.
    cred ca tine de mentalitate si traditie, deci. ceva e intr-un fel si nu in altul pentru ca ai fost invatat sa crezi ca e asa. cand nu mai crezi, gasesti alta explicatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Monica - Pisica albastra22 ianuarie 2011 la 10:55

    eu cred ca lucrurile personale ale cuiva (oricare ar fi ele) inmagazineaza energia proprietarului.
    cateodata cand bantui prin sh-uri sau pe la targuri si gasesc o rochie in stare perfecta, noua, cateodata cu nasturas de rezerva...de fiecare data ma intreb: oare ce s-a intamplat cu proprietarul de nu a purtat-o. alta data gasesc ceva purtat, dar fix pe gustul meu si ma intreb cum era oare fata care a purtat acel obiect. oare semana cu mine? oare era fericita?
    oare se simtea frumoasa?

    oricum, incerc sa purific hainele vechi inainte de a le purta. acelasi lucru fac si cu bijuteriile, insa in cazul hainelor e mai greu.
    idee e sa le neutralizez orice energie cu care ar veni si apoi sa le fac "ale mele".

    am observat insa ca-mi dau mai putine "dureri de cap" hainele sh, decat cele cu istorie in adevaratul sens al cuvantului. vin cu o energie mai "actuala", mai compatibila parca. sunt mai apropiate poate de idee de bunuri de consum si lumea nu investeste emotional in ele atat cat in piesele vechi, create pe comanda, unicat, pastrate si pretuite o viata, croite la propriu dupa calapodul proprietarei
    am gasit de exemplu o caciula de blana de vulpe polara si nu am putut-o purta. imi dadea o senzatie stranie mereu si-mi parea ca-mi aduce ghinion, tristete...avea o energie "batrana" de care nu am putut scapa si-mi dadea mereu o dispozitie apasatoare. am patit asa si cu un sal lucrat de mana...

    insa de cele mai multe ori nu ma simt bantuita de hainele mele :))
    cred ca - daca tot le personific - sunt recunoscatoare ca le scot la plimbare, ca sunt purtate si admirate si, de ce nu: reincarnate la o noua viata.

    RăspundețiȘtergere