luni, 1 noiembrie 2010

Vintage Collection

Vintage collection SH la Sf. Gheorghe. Adevar sau provocare? :)

8 comentarii:

  1. Monica - Pisica albastra1 noiembrie 2010 la 10:07

    provocare! mare provocare! insa uneia careia ii poti raspunde daca ai drum aproape zilnic prin zona. ca mine, de exemplu :)
    magazinul este un SH binisor aprovizionat si care isi selecteaza binisor hainele (nu au defecte, nu-s zdrentuite, murdare etc) si, un alt plus - introduc articole noi in fiecare zi.
    eu intru frecvent, de cateva ori am si cumparat, insa nu pot spune ca am descoperit acolo comori vintage. imi fac mai mult damblaua de a scotoci printre stendere (mare hobby de-al meu)
    cu toate astea, ultima data cand am fost am observat niste caciuli de blana in stare excelenta, frumoase si ieftine - 45, 55 lei (insa erau masuri micute). aveausi cateva fuste de piele bine croite si in stare impecabila si inca cateva chestii interesanta care mi-au atras atentia, insa la care nu m-am oprit.

    mentionez totusi ca nu cred sa existe vre-un SH in Bucuresti in care sa gasesti vreo comoara a secolului trecut. in alte orase poate, daca ai noroc, mai ales in Ardeal - am o prietena ardeleanca care are o garderoba plina de articole deosebit de interesante achizitionate din SH-uri din zona Cluj, Targul Mures, Sighisoara etc. si la preturi incredibile, de neconceput pentru Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Provocare! Si o idee foarte buna - ar fi super daca cineva ar avea timp sa prezinte second-urile atat din Bucuresti, cat si din provincie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am timp sa intru in toate, dar am putea incepe sa comentam, despre cele pe care le stim :)
    revin si multam fain Monica de review.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lolita

    Exista un SH in Bucuresti,pe langa fostul cinematograf Cultural, foarte dragut si curat(imaginati-va ca hainele sunt calcate inainte sa fie puse pe umerase) unde am gasit rochii deosebit de frumoase cu iz vintage la preturi foarte bune

    zic cu iz vintage pentru ca nu sunt experta in datari, dar dupa eticheta, cele care aveau, si materiale, asa pareau, pt ceva mai concis trebuie vizitat de o persoane cu experienta in domeniu:)

    RăspundețiȘtergere
  5. subscriu, nu e vreo pestera a comorilor, mai gasesti lucruri cat de cat valoroase, rar firme cunoscute si preturile sunt mari tot timpul. cum spunea si Monica, fata de Ardeal ce e in Bucuresti e hotie de-a dreptul :) asa ca nu-mi da mana sa dau de 10 ori mai mult pe un articol, mai ales ca nu mi-a furat niciunul inima in magazinul ala:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt din Ardeal si-am fost studenta in Bucuresti asa ca am ajuns si prin sh-urile de la "voi" si-ntr-adevar sunt preturi mari. am vazut de curand un material filmat cu o tanti stilista, pe nume Lazar si nu mai stiu cum, filmat intr-un sh bucurestean care vindea la kilogram iar preturile erau uriase, undeva la 80 de lei kg (un pulover sanatos are vreo jumatate deci cam 40 de lei ceea ce e mult pentru ce preturi sunt pe aici) Si-n Brasov sunt multe sh-uri chiar prin centru, in spatii mari, aerisite, iar hainele sunt calcate, frumos aranjate dupa culori si materiale (si aici preturile sunt maricele ca doar trebuie sa-si plateasca si ei cumva chiriile si alte costuri). La piese de rezistenta insa, cu siguranta ce am gasit pe aici bate de departe Bucurestiul. Ca un mic exemplu, chiar zilele trecute am gasit un costum Celine din matase si lana (pe care urmeaza sa-l postez si pe blog de indata ce se usuca si reusesc sa-l calc) - fusta si sacou. Cu toate acestea inteleg ca Timisoara si spatiul Banatului sta cel mai bine la capitolul comori (probabil orasul e ceva mai mare, mai aproape de sursa de aprovizionare) intrucat unul din blogurile pe care le urmaresc cu pasiune se imbogatesc aproape zilnic cu cate ceva frumos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu merg des la Timisoara (acolo am stat 13 ani si acolo locuieste mama) si nu ratez niciodata macar 1-2 sh-uri, si sa zic drept nici acolo nu am gasit cine stie ce, luand in considerare raportul calitate-pret. Parerea mea e ca orasele mai mici vor avea mereu marfa mai buna si mai ieftina, pentru ca vor fi mereu mai multe magazine proportional cu populatia. In orasele mici nu exista mall-uri, outlet-uri si in plus lumea e in general ceva mai saraca asa ca merg mult mai bine sh-urile.
    Cheia este ca marea parte a cumparatorilor din sh (femei, 30-50 ani aprox) nu e nicidecum interesata de vintage, ci de practic, comod, simplu pana la banal, accesibil. Ba chiar clientele care au prins decadele pe care le vanam noi dpdv stilistic au o mare reticenta fata de-a mai purta ceva ce s-a mai purtat la un moment dat.
    Astfel reusesc eu sa gasesc in ziua cu reducerile maxime lucruri deosebite la preturi pe care nici n-o sa le mentionez :D Altfel nu mi-as permite sa mentin pe blog preturile mici (comparativ cu blogurile de vintage 'autentic', din afara).

    RăspundețiȘtergere
  8. Haha, cineva si-a cumparat o geanta Pierre Cardin din acest loc, intr-o stare perfecta. Shhh!

    RăspundețiȘtergere