luni, 22 noiembrie 2010

O noua aparitie in blogosfera hainutelor: Londonette


Care-i povestea site-ului Londonette? De la ce a pornit totul si unde credeti ca se indreapta?
A pornit, ca multe alte initiative de genul asta, din cautarile noastre printre magazinele de aici, un hobby supradezvoltat care nu isi mai gasea loc in dulapurile dintr-o casa Victoriana din Londra. Este sustinut si de faptul ca in zona unde impartasim noi doua o casa sunt foarte multe second-uri, aici numite charity shops. Aici, conceptul de magazin second-hand este asociat cu o cauza (Cancer Research, Oxfam, British Heart Foundation etc) prin care oamenii doneaza hainele iar banii stransi din vanzarea lor se duc la ONG-ul asociat magazinului. In felul asta, contribuim si noi putin la strangerea acestor fonduri, cumparand doar din aceste magazine si ne potolim si setea vanatorii dupa lucruri simpatice.

Cum este vazut vintage-ul in Londra si ce credeti despre vintage-ul romanesc?

www.londonette.ro. nu e inca un blog de haine vintage, e o incercare de a aduce lucruri care ne fac cu ochiul prin magazinele din Londra. O spunem de la inceput raspicat, sunt haine la mana a doua, purtate de cineva la un moment dat.

Vintage-ul e un selling concept suprasolicitat, atat in Romania cat si in Londra iar hainele care se numesc singure vintage sunt de multe feluri. In Londra, haine vintage gasesti in multe magazine cu adevarat asa, pe Brick Lane si In Spitalfields.

www.londonette.ro e genul de site pornit nu din dorinta de a face bani sau branduri, e un fel de "for us, by us" venit de la doua Romanian Dudettes care acum locuiesc in Londra. Facem asta intre timp si printre timpuri dar am vrut sa o facem cum trebuie, cu site, cos de cumparari si mailuri de confirmare a comenzii, newsletter si in general voie buna si autentica. Pentru logo, vrem sa ii multumim lui Razvan Chifu iar pentru site lui Alexandru Margineanu.
De unde pleaca pasiunea voastra pentru haine?

Hainele si accesoriile de pe www.londonette.ro sunt lucruri pe care le-am pastra pentru noi dar care iti dau senzatia ca vor sa iasa in lume, sa se plimbe si pe Magheru dar nu neaparat pe fashioniste, ci pe tipe cu bun gust care apreciaza hainele ca una din formele lor de exprimare. Fashioniste nici noi nu suntem si nu vrem sa fim dar ne plac culorile, textilele, curelele si fustele. Mai mult decat atat, ne plac oamenii care isi inventeaza/ re-inventeaza hainele si combinatiile in care le poarta.

Speram ca va place, noi ne-am entuzismat adunand haninele si lucrand la site. Ne vedem pe londonette.ro unde va puteti abona si la newsletter ca sa primiti vesti imediat ce gasim si postam ceva nou. A, si nu uita sa ne dai add pe Facebook (londonettepunctro).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu