luni, 9 august 2010

Alice, Vintage Capella

Cum vezi tu curentul/fenomenul vintage in Romania?
Pentru Romania termenul de vintage nu cred ca este bine definit, cu atat mai mult curentul sau fenomenul !De foarte multe ori sunt intrebata, daca hainele sunt second-hand. As minti daca as spune ca nu, intr-adevar ele sunt purtate, sunt la mana a doua, dar nu despre asta e vorba, nu asta inseamna vintage! Nu cautaţi în Dicţionarul Englez – Roman, pentru ca veti intalni cuvantul vintage definit intr-un mod cu totul diferit şi fara nici o legatura cu accepţiunea care ne interesează pe noi acum. Traducerea aproximativa, cel mai des acceptata astazi in intreaga lume, este noţiunea de „invechit”, referitoare la orice produs, stil sau idee. Trecerea de la cuvant la fenomen, la "mania" vintage s-a facut treptat ajungandu-se la un adevarat fenomen cultural in ultimele decenii.
Moda vintage ne-a aratat in ultimii 40 de ani, de cand a aparut ca o replica la curentul hippie, ca hainele nu se demodeaza niciodata ci doar transmit alt mesaj, ba mai mult a fi la moda nu inseamna sa combini niste haine, a fi la moda tine de atitudinea fiecaruia, iar tinuta vestimentara nu trebuie decat sa-ti defineasca personalitatea.
In Romania din pacate, tind sa cred ca acest fenomen este privit ca o miscare "retrograda"....."aaa sunt second!!!!" le-a mai purtat cineva ...scapand, cu desavarsire, din vedere... esentialul. Cu toate astea, siragul de perle, gentile cu cadru metalic,cu goblen sau din piele de crocodil, bijuteriile interbelice sunt de mare cautare printre pasionati, iar prin frumusetea lor, prin felul minutios in care sunt lucrate majoritatea dintre ele...ajungi chiar sa te intrebi oare ce doamna cocheta le-a purtat. Ar mai fi multe de spus dar am sa inchei aici.In Romania, deocamdata, vintage-ul este pour les connaisseurs, pentru cine stie sa aprecieze!

Hainele vintage sunt o pasiune sau o afacere?

Sunt amandoua, dar in primul rand o pasiune si apoi o afacere, altfel nu cred ca ar functiona! Sunt piese vintage de care nu ma pot desparti si nu le vand, nu numai pentru ca imi plac mie in mod deosebit si se asorteaza cu mine, dar ma tem ca persoana la care ar ajunge nu s-ar bucura de acea piesa la fel de mult,iar eu as tanji dupa ea, tocmai de aceea sunt fericita cand clientii pleaca de la Vintage Capella incantati de o noua achizitie,un articol unicat, iar bucuria e si mai mare cand ii vad a doua oara purtand acelasi articol...mi s-a intamplat de multe ori.

Sunt interesati oamenii de acest tip de haine?

Sunt interesati, bineinteles, daca nu ar fi cerere nu am fi noi, nu ar exista targuri si magazine online! Acum nu stiu in ce fel sunt ei interesati, pot fi interesati de calitate la preturi mai mici,poate ii incanta ideea ca sunt unicate sau pot fi chiar pasionati de vintage care nu rateaza nici un eveniment de acest gen si care oricum se disting prin rafinament si un simt estetic vestimentar dezvoltat.Mi-as dori sa vad cat mai multi ca dumnealor si nu numai la astfel de evenimente, mi-ar bucura ochiul si cred ca ar fi mai multa armonie pe strada!

Care este epoca ta preferata din moda sau care este designerul tau preferat?

Nu am asa ceva, iau din tot cate putin, ma imbrac dupa starea de spirit sau intreaga tinuta este ghidata de un singur articol pe care vreau sa-l port atunci. Merg pe ideea ca "simplicity is the ultimate sophistication" (Leonardo Da Vinci) valabila si in viata de zi cu zi, in moda cred ca se incadreaza in stilul Chanel,fiind vorba de simplitate si eleganta, dar frumusetea unei tinute, este data de armonia proportiilor si cea a culorilor, asta ne incanta de fapt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu