miercuri, 28 iulie 2010

Schimba Hainele (2)

Pe tocuri, fiti gata, start! A fost o zi tare simpatica si vremea a tinut cu noi, pentru ca nu era sufocant de cald, erau doar cativa norisori, numai buni de tinut umbra. Curtea deBufet s-a umplut la ora 12 de haine si de fete nerabdatoare sa isi schimbe garderoba. Putina lume a intarziat, toate cele care si-au dorit schimbul, au ajuns la timp.

Primul moment comic al zilei a fost ca multe din participante ne-au ajutat sa punem hainele in standere si sa le aranjam, pentru a fi sigure ca ochiesc ceva ce sigur si-ar fi cumparat in absenta targului schimba hainele.

La ora 12.30 fix s-a dat startul. Alt moment comic, cand Mirela a luat atitudine de profesoara de sport. In timp ce toate fetele asteptau sa se napusteasca catre umarasele care parca intrasera deja in posesia lor, Mirela le-a deconectat si le-a adus dupa bariera virtuala a dorintei de a pune mai repede mana pe umaras. Asa s-a dat startul, filmat de Realitatea TV. Cand le-am vazut cum s-au napustit nu m-am putut stapani sa nu rad, lucru care ulterior nu a fost de folos. Pana cand mi-a trecut mie rasul, fetele infascasera tot. :))

Asa ca m-am apucat de facut poze,
daca tot nu mai aveam cum sa pun mana pe ce imi doream. Am intrebat, absenta cumva, daca nu le vine, ma lasa si pe mine sa probez, dar n-a fost sa fie.
Toate pozele de la eveniment sunt pe FB aici.

Eram in curtea din fata si observam cu ce atentie se uita la lucruri, cum le masoara si mi-am dat seama ce instrument de tortura pentru haine pot fi ochii, pana cand acestia se bucura de ceva:


Un alt moment comic a fost cand m-am rotit catre curtea terasei. Daca vreo 10-15 minute am stat sa observ cu ce patima isi cautau si aleageau piesele vestimentare, cand m-am intors catre curte, am inspirat aerul eliberarii de oboseala mentala de a cauta. Ce bucurie acolo! Daca mergeti de obicei la deBufet stiti ca e o terasa, frumoasa in care lumea sta la masa si se bucura de o conversatie interesanta. De data aceasta, in curtea deBufet zburdau hormonii probatului. Nu va inchipuiti pornaciuni. Nu s-a dezbracat nimeni in curte, dar nici nu se sfiau sa puna o rochie peste, pana se elibera paravanul sau toaleta.


Majoritatea au plecat fericiti de la schimb. Cei care au fost usor nemultumiti, ne-au atras atentia iar singurul motiv de nemultumire a fost ca nu am facut trierea cum trebuie. Au gasit printre haine cateva lucruri murdare, nespalate, sau destul de uzate si sincer nu ma asteptam. Am crezut ca suntem oameni de cuvant si seriosi si nu ne tinem de frivolitati. In urma acestui mic incident am hotart sa fim mult mai atente la triere si sa schimbam modul de anuntare al schimbului. Vom organiza spre sfarsitul lunii august o editie, pe baza de invitatie, in care daca esti pe lista de invitati poti sa inviti maxim o prietena. Ne-am gandit ca e un mod bun de triere, prin recomandare. In cine sa ai incredere daca nu in prietena cea mai buna? Voua cum vi se pare ideea?

9 comentarii:

  1. hello, daca aveti ceva stabilit pentru luna septembrie pls contact me tatiana@sreport.ro ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Monica - Pisica albastra28 iulie 2010 la 04:50

    hehe! ce tare!
    sper sa fiu pe lista! :)

    in virtutea amuzamentului: eu sunt fata din ultima poza :) fustita bej e numai a meeeea! :)))
    insa nu am descoperit-o eu, mi-a dat-o fata din planul mai indepartat in rochito-fustita maro. a fost foarte draguta. o salut pe aceasta cale si: ne vedem la urmatoarea editie! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur tare mult ca se va face o asa triere, eu sincer am dat de lucruri care nu se incadrau cerintelor (nici curate si uzate ca sa fiu "polite"). Vreau sa cred ca "schimbul" se refera la haine ce "calatoresc" si nu la o debarasare colectiva! In rest, eu mi-am gasit lucruri ok pe care le-am dichisit cum am stiut eu mai bine si acum ma asteapta cuminti in dulap!numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca ti-ai gasit lucruri faine Roxana, speram ca si ma bucur ca ai venit :).

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate, mai avem ceta ceva de invatat la anumite capitole. Ganditi-va ca lucrurile ramase la final merg catre camine de copii iar unele nici macar pentru ei sarmanii nu m-am indurat sa le dau, ci le-am aruncat. Nu este corect sa aduci haine efectiv de aruncat, numai ca sa ai cu ce participa si nu e obligatoriu sa fie 10: macar 5 si bune si iti iei alte 5.
    De aceea ne-am gandit ca data viitoare schimbul sa functioneze pe invitatii secrete.
    Ne vedem iar la final de august :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am plecat fericita de la schimbul de haine, desi nu m-am grabit spre umerase cand s-a dat startul; m-am gandit ca sigur ceea ce imi place mie nu va atrage atentia foarte repede si asa a fost: am gasit cinci lucrusoare care imi vin perfect (doua rochite - una eleganta ivoire si una inflorata foarte colorata, un bolero negru cu maneci bufante, un cardigan transparent brodat si o bluza albastra retro fooarte eleganta), dar si inca cinci pe care le-am modificat (scurtat, stramtat) astfel incat le-am adus la forma potrivita mie si le voi purta cu drag. M-a bucurat si faptul ca hainutele pe care le-am adus pentru schimb au fost dorite si au disparut repede de pe umerase.
    Mi-ar placea ca fiecare dintre participante sa trimita cate o poza in care poarta una din piesele luate la schimb, ar fi distractiv pentru cele care au purtat acel lucrusor inainte.
    Abia astept o noua editie!
    Cu drag,
    Nora

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am plecat multumita de la schimbul de haine.
    Pot spune chiar ca nu am vazut hainele murdare,dar intradevar erau niste tricouri/bluze care erau cam imposibil de reinnoit.
    In rest..sper sa ne vedem la urmatoarea editie:D

    RăspundețiȘtergere