sâmbătă, 8 mai 2010

Guban

Apropo de intrebarea de mai sus, exista vintage romanesc, un exemplu ar fi marca Guban.
Blaziu Guban şi Andrei Kladori au infiinţat Uzina Chimica Guban la Timişoara in 1930. In 1952, a fost predata statului si redenumita Intreprinderea de Pantofi si Mase Plastice Victoria Timisoara. Numele Guban s-a pastrat pentru productia de pantofi care a început în anii '60. (Sursa TVR)

La YVW , Vintage Diva's Room, si Haine Vintage am gasit pantofi marca Guban.

4 comentarii:

  1. am vazut un blog numai cu pantofi guban...parca vintage shoes se numea blogul, foarte frumosi si aratau impecabil. Numai ca nu sunt postari noi ci de cateva luni...

    RăspundețiȘtergere
  2. si la bunica in dulapior :)
    cred ca si-n Iasi am vazut, intr-un magazin doar cu pantofi, se poate sa fi fost originali, se mai fabrica?

    RăspundețiȘtergere
  3. In anul 1995, societatea s-a privatizat schimbându-şi numele în GP & Company Timişoara. Fabrica a trecut printr-un declin de nereguli şi litigii aruncând aproape în faliment renumita societate bănăţeană.
    In prezent aceşti pantofi se găsesc greu pentru că fabrica produce 10 000 de perechi/lună cu doar 150 de angajaţi, iar înainte de Revoluţie 500 de muncitori produceau 30 000 de perechi/lună. Pantofii marca Guban se pot găsi pe rafturile magazinelor din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Constanţa, Braşov şi Sibiu.

    http://www.produsin.ro/produse/incaltamintea-guban/

    RăspundețiȘtergere