luni, 26 aprilie 2010

Silver Midnight in Bucharest

Prima inscriere in concurs: Hera Baroque
Anul 1979. Bucuresti. Mama mea, Doina N., si-a facut special acesta superba rochie pentru nunta din imagine, a finilor nostri, Rodica si Gheorghe V. Materialul, care fusese adus din Suedia, a fost cumparat dintr-un magazin din zona Lipscani si a fost lucrat de dna. Florica, mama miresei, care se pricepea foarte bine la croitorie. Materialul fusese, desigur - cum altfel ? - foarte scump,
dar I'd say it was worth it. Dupa cum se poate vedea in fotografii, rochia are si un sal din acelasi material, care trebuia sa existe pentru ca, dupa cum mi-a spus mama, era destul de decoltata pentru acele timpuri. Uitandu-ma si la celelalte rochii de la eveniment, pot spune, desi desigur ca sunt suspectata de subiectivitate, ca aceasta a fost cea mai frumoasa dintre toate :) De atunci pana acum, a asteptat cuminte, timp de 31 de ani, nu pusa pe manechin, asa cum se vede in imagine, ci stransa frumos intr-o valiza, alaturi de alte lucruri din aceeasi perioada, sa-i vina din noua randul sa iasa in lume, chiar daca de aceasta data va fi vorba doar de cea virtuala :)
Tesatura cu fir argintiu este impresionanta si, datorita si culorilor si modelului abstract, rochia este destul de actuala. Are un oarecare caracter de sculpturalitate, dat de faldurile foarte bogate de la baza, la care contribuie si textura sa dura si relativ aspra la atingere.
Daca ar fi sa poarte un nume, as denumi-o "Silver Midnight in Bucharest".
Aceasta este povestea rochitei, la care mama mea tine foarte mult, dar si eu !

5 comentarii: