miercuri, 7 aprilie 2010

Magazinase online foarte active

Dressing online 223

Cabaret Closet 180

Madame de Vintage 141

Sifonierul cu intarsii 133

Margot vintage 117

Lada cu zestre 115

Just shopping 111

NAUGHTY 82

Nora's Vintage Fashion 81

Mary's Vintage Boutique 78

Am luat din google reader top 10 magazinase in functie de cate postari au avut in ultimele 3o de zile. Media pe care o impun cele 10 ar fi de 5 postari pe zi. Oricat de selectiv esti ca vanzator cand te chinui sa gasesti cel putin 5 hainute in fiecare zi, pe care sa le postezi, nu cred ca mai esti foarte selectiv si nici nu aplici multe criterii de selectie pentru fiecare lucrusor in parte. Daca e asa, cei care pana acum au maxim o postare pe zi, ce vor face? Inspre ce ne indreptam? Sau pana la urma e tot treaba de consumator, cine cumpara stabileste curentul?

15 comentarii:

  1. Nu mi se pare mult pentru cineva care traieste din asta sau care isi dedica tot timpul liber blogului propriu. Sunt vanzatori pe ebay care listeaza de sute de ori mai mult zilnic, si toate articolele sunt unice.

    Nu stiu care e scopul acestui comentariu, dar "Inspre ce ne indreptam cu asa viteza?" mi se pare o remarca partinitoare. Eu zic 'live and let live', pana la urma e treaba fiecaruia cat vinde si cum vinde, si alegerea cumparatorului daca viziteaza blogul respectiv sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  2. In sfarsit pot spune ca sunt suta la suta de acord cu tine. Insa o singura chestie ma nedumereste: cele "N" postari reprzinta tot atatea articole vestimentare? E posibil sa fie si anunturi, reduceri, repostari etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu favorizez pe nimeni, insa incerc sa imi dau seama catre ce ne indreptam. Se lanseaza fashion museum, unde clar publicul va fi select pentru ca se face o selectie a hainelor. Nu stiu daca Fashion Museum va fi un model imitat de alte bloguri, in sensul in care vor creste calitatea hainelor sau a fotografiilor, sau daca se vor ocupa mai indeaproape de datari, contextualizari sau povesti. Fashion Museum va crea un nou public online. Cum ramane insa cu ceilalti? Ca sa reziste si celelalte blogulete vor trebui sa ridice media de postari la 5? Vor reusi sau vor disparea?

    RăspundețiȘtergere
  4. Fashion Museum nu e un site comercial, ci o prezentare a colectiilor personale de vintage (deci e doar de privit, nu de cumparat).
    Revenind la problema de mai inainte, e totusi o chestie relativa care variaza, e adevarat, si de cat timp dedici acestei pasiuni, de surse, de grija cu care alegi piesele etc.
    O sa ma refer doar la mine: colectia mea e extrem de mare (adica ce se vede pe blog si pe site-uri e nimic in comparatie cu ce exista), pe langa asta dedic revoltator de mult timp acestei pasiuni (desi in ultimul timp e mai calm pentru ca lucrurile sau mai asezat cat de cat). Insa, eu ca sa postez 3 articole zilnic pe blog (reluate pe site o data la doua zile)deja am sacrificat luni si luni de zile. Cautarea pieselor (cu investitiile de rigoare, care nu-s de loc mici)nu se poate face de pe o zi pe alta - adica azi pui 5 piese si te mai duci maine si mai cauti alte 5 (cu exceptia cazurilor nefericite in care proprietarul de blog se adapa dintr-un balot sau dintr-un second hand ...deci operatiunea de cautare e exclusa din start) - eu in momentul de fata postez piese achizitionate si cu 2-3 ani in urma... Spalarea, reconditionarea cer si ele timp. Fotografiile nu mai zic... Urmeaza datarea, cateodata e nevoie de documentare serioasa si atunci piesa sta pe tusa pana se rezolva problema, masuratorile, identificarea materialului.
    Stocul de articole fotografiate si datate (in ceea ce ma priveste) mi-ar acoperi, la ritmul de 3 pe zi, timpul pana in septembrie...
    Si nici asa n-am reusit sa pun decat foarte rar chiar 3 articole pe blog pe zi - 1-2, mai fac o zi pauza, mai intervine ceva...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am uitat sa-ti atrag atentia intr-o chestie; Magazine de haine online nu e un magazin, e un site de prezentare care aduna laolalata cele mai bune postari ale blogurilor si site-urilor de haine de tot felul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar promoveaza acelasi lucru, 3 pe zi ca sa fi vizibil.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chestia asta n-am inteles-o, oi fi eu somnoroasa... Magazine de haine online nu vinde nimic, e gen feeder.ro si nu se ocupa neaparat de vintage, ci de orice fel de haine si accesorii de pe net.

    RăspundețiȘtergere
  8. Monica - Pisica albastra8 aprilie 2010 la 06:46

    Nu cred ca trebuie desconsiderate automat magazinele din top doar pentru ca posteaz des...
    Prejudecatile fac intotdeauna mai mult rau decat bine, asta am invatat.
    OK, voi vorbiti in special de vintage (magazine online vintage, haine vintage, vanatori si achizitii vintage) si asta v-a facut sa treceti prin filtrul propriu niste magazine online care vand doar HAINE, fara alte titulaturi. Numai cateva din numele de magazine listate au titulatura "vintage", restul se ocupa cu un alt tip de comert de imbracaminte, unul care poate necesita mai putin timp.
    ...De exemplu, mie, personal, imi plac majoritatea lucrurilor postate de Cabaret Closet si Dressing Online. Hainele sunt alese de cele mai multe ori cu gust si sunt intr-o varietate mare de masuri (clar nu sunt vandute din sifonierul propriu). In plus, au cliente multe si fidele, sunt sigura de asta.
    Urmaresc mereu postarile lor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Monica, nu ma intelege gresit, ma refer la blogulete care nu au fizic timp sa incarce 100 de tinute lunar. Daca asta e curentul inseamna ca cei care o fac din pasiune vor disparea. E acelasi discurs cu magazinul din vecinatate versus hypermarket. Te duci la magazinas pentru ca iti place vanzatoarea care te saluta si iti vorbeste frumos sau te duci la hypermarket, unde te intereseaza cantitatea si nu vrei sa iti zambeasca nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  10. Monica - Pisica albastra8 aprilie 2010 la 10:50

    Mie imi place diversitatea: ma duc si la magazinul de la colt si la hypermarket. Ba ma duc si la piata! :) Depinde ce caut, cat timp si cati bani am la dispozitie...depinde. Oricum, nu a dat nici un butic faliment din cauza ca mi-am pierdut eu interesul pentru comertul de mici dimensiuni. Si nici taranii nu s-ar intoarce cu marfa proaspata si naturala acasa daca ar tine doar de mine :)
    Cred ca intelegi ce vreau sa zic :)

    RăspundețiȘtergere
  11. ce vorbesti Monica, taranii sunt dati afara din piete si obligati sa vanda marfa tiganilor care au grija de comertul din piata. Totusi, cum romanul e inventiv, au gasit noi solutii si isi cauta cumparatorii in blocuri (mai ales centrale) unde vin sambata de sambata cu branza si oua si asa li se duce vestea si isi gasesc noi cumparatori. (Cel putin asa e in Bucuresti).

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai, eu tot in Bucuresti stau si am la dispozitie trei piete, te asigur ca sunt pline de tarani "autentici", nicidecum de tigani.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna seara ,

    Am intrat si eu pe acest blog al dvs de abia astazi si am vazut ca blogul meu este fruntas la numarul de postari pe zi .Regret sa va dezamagesc , cu toate ca mi-ar fi placut, dar din pacate sunt pe locul 2.

    Doresc sa explic si eu mai multe lucruri, daca nu va e cu suparare:

    In primul rand , in luna septembrie cand am inceput sa postez pe acest blog , am pus mai multe poze cu dressingul meu personal care , dupa ceva vreme le-am sters , din lipsa de spatiu, pentru a se vedea cate hainute am strans eu pana la varsta de 33 de ani.

    Cand esti pasionat de haine si asta faci de la 16 ani si bineinteles daca iti permite bugetul( nu doresc sa ma laud sau sa scot acest lucru in evidenta doamne fereste de asa ceva) , de-a lungul anilor constati ca ai cumparat mult mai multe haine decat poti purta.

    Al doilea lucru pe care doresc sa il spun e ca , daca va uitati pe blogul meu, eu am f multe repostari sau , in cazul in care o poza nu reflecta aproape in totalitate frumusetea unei hainute refac poza si repostez hainuta( eu mai mereu precizez pe blog ca , cu toate ca am un aparat extrem de scump si de sofisticat , niciodata nu ma pasionat fotografia , si nu stiu sa fac poze f frumoase , lucru pe care clientele mele dupa ce primesc comanda efectuata de ele de pe blogul meu imi scriu mereu ca hainutele sunt mult mai fumoase in realitate decat in poze si ca am avut dreptate cand precizam pe blog ca hainuta e de 10 ori cel putin mai frumoasa in realitate decat in poze.

    Alt aspect pe care doresc sa il precizez este ca , atat mama mea , care locuieste in strainatate cat si fratele meu imi trimit frecvent hainute pe care eu nu apuc sa le port sau pur si simplu nu sunt pe gustul meu.

    Am lucrat multa vreme in Anglia si pot spune cu mana pe inima ( si nu mie rusine sa recunosc) ca am batut aproape toate magazinele de charity (asa se numesc magazinele de second hand din Anglia) atat din Londra cat si din afara ei: din Camden , Oxford Street, Waltamstow ( unde am si locuit),Leyton , Finsbury Park si mai ales Wood Green care aveau niste magazine de haine second si vintage de nota 20.

    Eu nu doar vand haine sunt si o cumparatoare impatimita dovada fac hainutele cumparate de pe Cabaret Closet , de la Oana de pe Vintage Boutique, doar de la dansa am cumparat anul trecut rochii de 6 milioane de la targul vintage organizat la Timisoara( lucru care poate fi confirmat de dansa) , deci e imposibil sa mi se goleasca dressingul vreodata.

    Eu nu am dulapuri in casa ,am o camera facuta de sotul meu special ptr hainele mele.

    Si poate suna putin aiurea ce va voi spune acuma : dar nimic nu iubesc mai mult pe lume, in afara de familia mea bineinteles, decat hainutele mele si nu stiu cate persoane pot spune ca isi spala hainele colorate care sunt fragile cu mana si le usuca pe umeras sau isi spala blugii cu buretele in vana si nu in masina de spalat doar ca sa nu se deterioreze in timp.Eu, dupa parerea mea ,cred ca doar o persoana care are grija de o haina , care nu isi bate joc de bani, si care se respecta pe ea insasi.

    Ptr a va arata ca ceea ce am relalat mai sus nu e copiat din carti si nici nu am fabulat , am facut poze cu dressingul meu personal , pe care le-am atasat acum pe blog..

    Nu am scris acest comentariu ptr a supara pe cineva sau ca as dori sa ma disculp in vreun fel ca nu am de ce, ci pur si simplu ptr a explica cum de eu postez asa de multe haine.

    Aceste aspecte sunt cunoscute de majoritatea clientelor mele si nu am nimic de ascuns.

    Cu respect,

    Simona F.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc Simona pentru explicatii. Foarte fain dressingul si fain ca ni l-ai aratat! Ma bucur cand apar povesti despre hainute si nu ne chinuim doar sa vindem.

    Poate mai sunt si alte bloguri care posteaza mai mult decat tine, dar nu le-am descoperit eu inca. Oricum, bafta la vanzare!

    RăspundețiȘtergere