miercuri, 7 aprilie 2010

Cum sa facem fotografii



Ma gandeam sa impartasesc cu voi cateva din cunostintele mele legate de fotografie si de experienta mea cu fotografiiile facute pentru blogul hainele mele. Sunt trei modalitati de a face fotografia hainele pentru vanzare: pe umeras, pe manechin sau pe model.

Pe blogul hainele(mele) am optat pentru varianta umeras, desi am observat ca cel mai des blogurile/ siteurile vintage folosesc manechinul. Totusi, cand nu vrei sa investesti in blogul tau atat de mult, umerasul se dovedeste la fel de util, daca folosim si cateva trucuri, unul dintre ele fiind fundalul alb. Am pus haina pe un fundal alb, avand grija ca in partea stanga sa mai am un panou alb. Cel mai bine ar fi ca in ambele parti sa existe panouri albe, pentru a concentra lumina mai bine pe haina. Am gasit un exemplu usor de urmat pe youtube (vezi mai sus), unde iti arata pas cu pas ce trebuie sa faci, chiar si fara umeras.

Daca vi s-a parut interesant si ati vrea mai multe informatii despre cum sa facem fotografii, lasati un comentariu.

5 comentarii:

  1. Parerea mea ca nu toate articolele arata bine doar pe un element...unele dau bine pe parchet :D, altele pe model iar altele pe manechin...eu incerc sa le imbin, nu zic ca-mi reuseste...inca sunt in cautarea celei mai bune modalitati de a scoate in evidenta articolul vestimentar.

    RăspundețiȘtergere
  2. fondul alb este o solutie, dar nu este singura varianta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Prefer bustul de croitorie, e cel mai impersonal. E adevarat, cateodata n-ai incotro si trebuie folosit si umerasul, ca nu intra bestia de rochie pe bust...
    Nu suport cand e folosit model uman, foarte rar ies pozele bine...pentru asa ceva chiar cred ca e nevoie de-un profesionist. Mie chiar imi inspira ideea de "purtat de altcineva" si implicit imi piere cheful de a le pune pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bustul de croitorie este cel mai elegant .

    RăspundețiȘtergere
  5. asa e, daca ar fi si un bust de lemn, in care gasesti inscriptionat numele croitorului sau casa pentru care lucra, ar da imaginilor un aer curat "vintage" :)

    RăspundețiȘtergere