joi, 15 aprilie 2010

cOMENtarii


Un comentariu de pe articolul cu Fashion Museum
Mi s-a parut interesnat de impartasit cu toata lumea:

Katrim spunea...

din nou aceeasi atitudine...eu sunt cu clientele mele intelepte si cunoscatoare, voi sunteti sarantoacele de umblati prin second hand-uri...de ce asa?(e retorica) adica mie mi se pare ca se ia la `misto` faptul ca unii gasesc imensa placere in a umbla brambura prin tara la fel cum altii si-o gasesc umbland brambura prin europa dupa colectii vintage...mie nu mi se pare ca asta e o atitudine de colectionar/comerciant care vrea sa-si faca inteles si cunoscut domeniul dar asta desigur ca nu va interesa pe cine ar trebui sa intereseze. diferenta dintre `noi` si acest tip de vanzatoare este clara: are mai multe cunostinte in domeniu si probabil mai multi bani (ca tot ni se perinda pe la nas mereu treaba asta) dar de ce ar ramane lucrurile prea mult asa?
iar pentru a nu fi inteleasa gresit nu am nimic cu nimeni, fiecare cu treaba sa, dar eu apreciez, in acest caz, omul pentru ceea ce stie nicidecum pentru ceea ce e (pentru ca nu e mare lucru la cum se poarta prin blogosfera)

7 comentarii:

  1. N-as vrea sa intru prin mijlocul controverselor dar nu ma pot abtine.
    Eu una vad lucrurile cam asa: ma gandesc ca ar putea exista persoane pasionate atat de vintage (pentru farmec, poveste etc), cat si de SH (e o adevarata aventura sa intri intr-un magazin de genul asta si sa scormonesti dupa comori, fie ele vintage sau pur si simplu hainute deosebite) si de haine nou noute, ultimul racnet - cum ar spune bunica mea.
    Pana la urma (marea majoritate) suntem femei si ne plac "bulendrele" - aici il citez pe sotul meu pe care il depaseste cu muuult problema :).
    Atata vreme cat o facem din pasiune si nu incercam sa inselam pe cineva, nici macar pe noi si toata treaba asta nu devine o corvoada, un chin, o pedeapsa - totul e ok.
    Cine face deosebirea, diferenta? Poate clientul. Poate chiar noi. Poate nimeni. Avem libertatea de a alege, avem libetatea de a ne spune si parerea, pro sau contra sau doar o parere oarecare.Pana la a jigni. Si abia aici se face diferenta. E din pasiune? Spune-i vintage, spune-i SH, spune-i cum vrei dar fii sincer, deschis, arata placerea cu care o faci si cel care iti viziteaza blogul, magazinul o sa simta asta si o sa mai vina. Daca e si o afacere infloritoare, cu atat mai bine.
    Eu va doresc succes tuturor blogaritelor - mai peste tot am gasit ceva ce imi place: calitate, datare, poveste, poze, stil sau pret :). Si da, sunt pasionata si eu de "bulendre" :)).

    RăspundețiȘtergere
  2. Iata un subiect care trebuie discutat. Ma distreaza foarte tare persoanele care denigreaza magzinele sh si persoanele care cumpara de acolo. De cand este aceasta o rusine? Pana la urma, absolut tot ce vindem noi, proprietarele de site-uri vintage sau mai putin vintage, sunt haine purtate, adica SECOND HAND. Sursa lor este atat de putin neinteresanta. Cati clienti au intrebat intai de unde provine haina respectiva inainte s-o cumpere? Si pentru cati credeti ca mai conteaza ca tu te-ai dus la capatul lumii dupa o rochie superba sau la un sh de cartier? Eu, una, recunosc ca, acum ani buni, umbland prin sh-uri, mi-am descoperit pasiunea pentru vintage si inca mai colind sh-urile fara sa-mi fie rusine de asta. Iar culmea, zilele trecute am gasit o esarfa Chanel intr-un sh. Shame on me!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. shame on you! nu mai cotrobai! mergi si tu in franta dupa chanel, nu in Romania ;) Si sa nu revenim la tara de provenienta ca iarasi ne trimite Cristina la TABEL!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pacat ca n-am timp acum sa dezvolt subiectul, am impresia ca s-a inteles total gresit. Nimeni n-are nimic cu second hand-ul insa pu si simplu in ceea ce ma priveste mi se pare o etapa de mult depasita, nu ma mai intereseaza, nu ma mai fascineaza etc. Oana stie mult mai bine decat mine la a cata mana vin hainele din Romania din second hand-uri si prin cate sortari trec.
    In ceea ce priveste "sursa" nu stiu cum e la voi dar la mine aproape nu exista clienta/revista/om curios care sa nu ma intrebe "da' de unde le aduci?!" Deja ma intereseaza cu totul alt fel de vintage decat ceea ce pot gasi in SH (ma refer la toate SH din Romania si la mai mult de 80% din ceea ce stiu in afara)- o esarfa Chanel evident, e ok, insa nu atat de interesanta incat sa imi pierd 2-3 ore pentru ea.
    Nu stiu daca am reusit eu sa fiu destul de clara si sa fie evident ca n-am nimic cu nimeni: fiecare are dreptul s afaca ce vrea (insa nu cred ca e cazul sa ma obligati sa fac ca voi...)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar nu te obliga nimeni draga sa faci ca noi, poti sa iti pui si poalele in cap daca vrei.

    RăspundețiȘtergere