marți, 23 martie 2010

Interviu Funny Vintage

Apar bloguri cu hainute in fiecare zi, putine cu haine vechi, cele mai multe cu haine noi, pe care tocmai si le-au cumparat si de care vor sa scape. In acest context, cum se diferentiaza Funny Vintage de fetele care au gasit o modalitate usoara de a schimba hainele?

Funny vintage a aparut dintr-o joaca. La inceput am fost 5 fete, fiecare pasionata de ceva : fotografie, design, hand made, vintage. Ne-am dorit sa facem lucruri originale, creative, lucruri care nu sunt la moda. Sa scoatem in evidenta personalitatea si curajul. In timp am ramas doar doua, o colega a plecat in Dubai, alta in Londra si cea de-a 3 a asteapta un bebe. Asa ca proiectul nu a mai fost dezvoltat cum ne-am planuit la inceput, sa aiba rubrici complexe si cu arii diferite. A ramas funny si vintage, funny (de la partea de hand made pe care o face colega mea Ruxandra atunci cand are timp pentru ca este actrita si asta ii ocupa destul de mult timp) si vintage (parte pe care incercam sa o studiem destul de mult, mai mult ca amuzament personal. Tot timpul ma relaxeaza si rad cand citesc articole vechi. Ai mei sunt colectionari, in casa am toate nebuniile posibile si m-a atras de mica partea de vintage cum se spune acum, fiind la moda termenul :)).

Apoi, avand si oportunitatea de a calatori am adus mereu lucruri prietenelor, ceea ce punem pe site e o mica parte. Poate ai observat, dar site-ul asta nu e des reactualizat. Nu ne dorim sa punem chestii doar de dragu de a vinde sau de a scapa de ceva de prin casa. Mai ales ca ideea de inceput a proiectului s-a blocat.

Sincer, ce se intampla acum cu toate blogurile e foarte artificial, urmaresc putine pentru ca se vede ca nu e o pasiune, ci o modalitate de a mai scoate un ban, ca asa suntem noi romanii, sa facem bani din tot ce se poate.
Nu stiu cu ce ne diferentiem, pentru ca nu stiu unde ne situam, proiectul nostru fiind in aer.


Cum ti se par blogurile de vintage de la noi fata de ce vezi prin alte tari?

In afara am vazut multe lucruri amuzante de la magazine vintage la care trebuia sa suni la sonerie ca sa intri, pana la a face programare ca sa poti viziona dupa o saptamana.Si nu asta e ceva inedit, ci totul tine de cum pun ei problema, cum creezi o poveste, un contex, ce se transmite. La ei vintage e un haute couture stradal, mie asa imi place sa-l numesc. Sunf foarte originali prin lucrurile pe care aleg sa le expuna in magazine. Si la noi sunt multe chestii creative si inventive, dar nu sunt promovate suficient. Noi nu ne incurajam, nu ne sustinem contructiv, dam decat din gura si creeam frustrari. Dar cred ca incet si aici se contureaza stilul vintage desi o strica nebunia asta cu blogurile de toate felurile. Insa timpul scoate in evidenta calitatea si sunt convinsa ca stiul vintage pur o sa se formeze si mai bine si o sa ramana o parte bine segmentata ca si alegere vestimentara.

Ce blog/site de vintage te inspira, fie ca este de la noi sau de peste hotare?

http://sallyjanevintage.blogspot.com/
http://www.misspandora.fr/
http://www.cachemireetsoie.fr/
http://amanda-thomas.blogspot.com/
http://www.deeelightful.com/

Un comentariu:

  1. Fara a dori sa te magulesc, acesta este printe putinele bloguri romanesti in care poti sa te informezi despre curentul vintage. Majoritatea este formata din bloguri tip 'taraba' fara a fi specializate pe un domeniu anume si fara simt artistic.
    Am intalnit, in cautarile mele, un blog bineinteles strain (de ce nu am simtit indignare!?) foarte specializat si totodata inedit: http://www.parisposters.com/
    Ce parere aveti despre el?

    RăspundețiȘtergere