joi, 4 martie 2010

Ghiceste perioada

Is this 80's? Magazin de haine online si haine chilipir sustin ca este. Mie mi se pare impecabila si ca pentru 30 de ani vechime, parca ar trebuie sa arate putin decolorata. Astept parerea expertilor. Poate cineva se pricepe si la tipul de tesatura, filatura, etc.

5 comentarii:

  1. Monica - Pisica albastra4 martie 2010 la 09:17

    Eu am pulovere de 30 de ani care au culori mai vii decat alte pulovere, abia cumparate si spalate de doua ori. Deci asta nu cred sa fie un criteriu.
    In schimb, mie ciucurii aia mi se par dubiosi. Nu au nimic din anii 80 in ei, se faceau altfel atunci si nu ar fi fost atasati alltogether......umila mea parere :)))
    Din nou, croiala nu e specifica perioadei. Puloverele lungi in anii 80 erau fie drepte, cu umerii cazuti (adica nu cambrate, ca acela) ori trapezoidale - cu umeri lati si ingustandu-se in jos...din nou, umila mea parere nu de expert, ci de fan al modei si al zonei vintage-retro.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e Monica, poate culorile nu sunt cel mai bun indiciu, dar totusi, nu cred ca e anii 80

    RăspundețiȘtergere
  3. E o reproducere anii '70 cae, evident, n-are nicio legatura cu anii '80, LOL. 4-5 ani vechime e mult.
    Insa sfirmatia asta "Mie mi se pare impecabila si ca pentru 30 de ani vechime, parca ar trebuie sa arate putin decolorata." ma lasa cu gura cascata. Am articole din anii '40 - '50 care arata impecabil, vechimea n-are nicio legatura cu decoloratul Asta chiar ca a fost super tare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Materialele poliesterice au proprietatea de a-si mentine culoarea in timp. Bineinteles daca sunt de calitate. Pulovere sau rochite de acest gen le revezi in filmele americane din anii '70, in care actiunea se petrece iarna. Ciucurii insa ma duc cu gandul la germani. Sunt identici cu cei de la caciulitele pentru copii purtate in acea perioada. Prin urmare presupun ca rochita este 'made in Germany' in deceniul opt al secolului trecut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, si eticheta aia rosie de pe partea dreapta e tot din anii '80. Daca-mi explica si mie ce legatura are rochia asta cu anii '80 ii dau o bere.

    RăspundețiȘtergere