Rochie de provenienta romaneasca (sursa foto)
Intre timp datele s-au schimbat. Avem Olanda (achizitionata din Romania) versus America (achizitionata din Franta). Pentru politista vintage, tara de provenienta = tara de achizitie, scrie clar in TABELUL cu TERMINOLOGIE. Mai are cineva sugestii cu privire la schimbarea sensului unui cuvant in favoarea cresterii vanzarilor vintage?
Voiam sa lamuresc ceva, pentru ca, dincolo de polemica, mi-au atras atentia doua fraze: "Ce vinzi tu, SH-uri sau vintage? " si "Vrei sa-mi spui ca din sutele de colectionare de vintage, care cumpara de la tine inghit cacealmaua asta cu provenienta=achizitie pentru o rochie fara eticheta?!"
RăspundețiȘtergereSper ca am inteles eu aiurea si nu incerci de fapt sa spui ca hainele vintage ar trebui sa aiba eticheta (= sa fie nepurtate). Pentru ca ar fi aberant :)
Oricum, mie personal nu imi pasa cind si cum de a pus o romanca mina pe o rochie olandeza din anii '60. E adevarat, nu-mi pasa nici din ce tara a fost achizitionat articolul respectiv. Poate pentru ca nu sint colectionar, doar "purtator" ocazional :)
Polemica era oarecum inutila, pentru ca ma indoiesc ca cineva cumpara o piesa de imbracaminte doar pentru tara de achizitie sau de fabricatie – asa incit nu stiu daca e o unealta de marketing, cum presupuneai tu.
Pe mine ma intereseaza in special modelul unei haine (croiala, imprimeu), apoi verific materialul si masurile, iar apoi decid, in functie de "buget", daca imi permit sau nu achizitia. Asta e tot.
P.S. Mai putina inversunare nu strica nimanui :)
Salut Daiana, multam de comment. Diferenta intre vintage si SH, dupa cum o vad eu structurata la nivel international, este ca vintage inseamna creatii de designer si SH sunt no-name-uri, si cu asta am raspuns si primei si celei de-a doua intrebare.
RăspundețiȘtergereVintage are o poveste, asa cum hainele Chanel sau Dior au. A desparti vintage de Chanel sau Dior si a-l asocia cu cu no-name-uri sau mai mult cu haine fara eticheta, mi se pare superficial si un efort futil de asociere.
@daiana- eu am inteles ca e vorba de eticheta textila a hainei, cu alte cuvinte cea 'permanenta', nu pretul, care atesta intr-adevar ca e noua. alta mancare de peste, cu alte cuvinte :P
RăspundețiȘtergereEticheta "textila" atunci cand exista si e relevanta, e intotdeauna fotografiata la fiecare articol in parte.
RăspundețiȘtergereSi nici nu se pune problema vreunei schimbari in structura de prezentare (care, by the way, respecta standardele internationale)
Ntzz, nu stiu cum ajuns la concluzia ca vintage = designer clothes... E adevarat ca prima categorie o include pe a doua, dar cele doua NU sint sinonime.
RăspundețiȘtergereAstept argumente :)
din definitii (vezi wikipedia, vezi fashion era) si mai ales vezi conotatia cuvantului vintage.
RăspundețiȘtergereToata lumea le considera discutabile pentru ca daca le-ar lua in considerare le-ar distruge o bucatica importanta din afacere si anum cea de SH. In Romania insa termenul nu se leaga deloc de cel de designer (a se vedea si rezultatul sondajului in curs). Eu continui sa investighez si sa anlizez subiectul, pana voi ajunge la un raspuns valid si pentru Romania.
Pai cred ca interpretam diferit aceleasi definitii... Dar nu-i nimic! :)
RăspundețiȘtergeredin cate inteleg eu, vintage e un fel de SH suficient de vechi incat sa fie interesant acum. nu neaparat chestii de designer ci lucruri care au farmecul reprezentativ pentru perioada din care vin.
RăspundețiȘtergereniste bloguri ale unor fete pasionate de vintage, pe care le urmaresc aproape zilnic: http://vixenvintage.blogspot.com/
http://www.diaryofavintagegirl.com/
http://living-vintage.blogspot.com/
de fapt puteti gasi pe primul blog (vixten vintage) o lista mare de alte bloguri axate pe subiect.
@Daiana are dreptate, nu e nimic de discutat aici, exista niste categorii valabile pretutindeni, stabilite de experti.
RăspundețiȘtergere