luni, 5 octombrie 2009

Fi eco - schimba hainele

La inceputul anului am primit o gramada de mailuri de cum sa fii mai eco si propagau ideea ca sa fii eco nu e atat de greu. Pana acum cativa ani cumpararea de haine din magazine second-hand erau asociata cu saracia. Era rusinos sa fii vazut intrand intr-un astfel de magazin. Totusi, am aflat si noi ce se intampla prin alte parti ale lumii si am inteles si care e faza cu reciclarea, reutilizarea si eliminarea risipei de resurse ale planetei, dar am inteles si sa apreciem hainele foarte frumoase pentru care alti oameni nu mai au loc in sifonier.

Imagineaza-ti ca tocmai te-ai intors de la shopping cu multe plase, bluzite peste bluzite, fustite si jeansi, doar ca, din pacate, pui ceva kilograme in plus pe tine si hainele nu-ti mai vin bine. Daca le arunci o sa mai trimiti niste "chestii" la groapa de gunoi si o sa pierzi si acea investitie, daca le vinzi unui magazin second hand castigi niste bani si alte persoane pot purta acele haine. In Berlin am auzit ca tinerii practica o meserie cat se poate de frumoasa si ecologista, cauta haine in magazinele second hand pe care apoi le vand celor interesati, la un pret mai mare.

Tinerii din Romania care s-au plimbat prin Vestul Europei stiu ca in magazine second-hand poti gasi haine foarte chic la preturi mici, asa ca ti-ai putea permite si tu o rochie Dolce sau o geanta Prada. Lunar se organizeaza targuri unde o mana de romance au invatat ca pot realiza haine foarte moderne folosind materiale care altfel ar atrage molii intr-un colt al dulapului sau ar ajunge la groapa de gunoi. Rezultatele sunt fantastice. Fostul tau sacou de care te-ai plictist poate fi transformat in cateva zile intr-o vesta trendy pe care s-o poarte la un eveniment monden o celebritate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu