miercuri, 7 octombrie 2009

De unde ne inspiram

Verde Ursuz a pornit in iunie anul acesta o noua rubrica in agenda Vintage Lover's Pub: Vinspiration. Iata si argumentarea din iunie pentru aceasta nevoie:

Pentru că e important să ne educăm simţul estetic şi să îl dezvoltăm. Pentru că nimeni nu s-a născut învăţat. Pentru că voi intraţi aici fiindcă iubiţi hainele vintage şi retro. Pentru voi, un articol săptămânal care să vă inspire. O să începem seria noastră de Vintage inspiration (pe scurt, Vinspiration) cu Anja Louise, un guru în materie de vintage finds şi vintage wardrobe remix. V-am încurajat încă de la înfiinţarea VLP, să ne trimiteţi poze cu achiziţiile voastre vintage. Nu aţi vrut, dar poate că acum o să prindeţi curaj. Anja a reuşit să adune peste 1000 de articole în anul 2008. În 2009, secţiunea Vintage are deja mai mult de 500 de poze. Prin urmare. veţi găsi pe pagina ei sute de poze care vă vor servi mai departe ca inspiraţie.

Nevoia acestor mici escapade in forme de creare si de receptare a frumosului vine dupa un lung travaliu. Sunt foarte multe bloguri in care fotografiile la haine sunt facute cu telefonul si aplicate cateva cropuri in photoshop pentru a vedea detalii de tesatura. Exista multe detinatoare de bloguri care au facut o minima investitie si au achizionat un model din plastic pe care sa aranjeze hainele pentru vanzare. Mai exista bloguri in care protagonistele sunt chiar detinatoarele blogului sau prietenele care sunt bucuroase sa pozeze. Cu toate acestea din cele peste 100 de bloguri care trateaza subiecte vintage sau retro doar doua bloguri mi-au atras atentia din ultima categorie si asta pentru ca e clar ca au alta cultura vizuala: Tzoale Misto, MGB si Nu pot sa cred.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu