marți, 2 februarie 2010

Relax optezecist

Ma tot gandesc la comentariul de pe Vintage Police. Romancele erau in pas cu moda, cand moda era dictata de cativa oameni? Daca propunerile din colectia centrului de creatie UCECOM (Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti) se faceau in 1969, in cat timp ajungeau "creatiile" sa fie purtate de catre femei? Cat timp lua unei croitorese obisnuite sa isi construiasca un tipar nou, in pas cu moda si cat timp se plimba acelasi tipar din mana in mana?

Sa nu uitam ca abia in anii 50 Dej, in urma unei vizite internationale si saturat sa vada romancele tot cu batic "ordona" infiintarea unei reviste de moda iar televiziunea a aparut prima oara in Bucuresti in 1955. Cat de usor se puteau raspandi asa zisele "curente de moda", in conditiile in care nu exista un suport la indemana tuturor si diseminarea informatiilor in acest domeniu se facea greu?

7 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Noile tendinte in moda apareau si prin Fondul Plastic. Era "intretinut" de studeti sau absolventi de arte plastice. Rochiile de acolo erau facute cu gust, chiar daca uneori finisajul, mai ale cel interior, lasa de dorit. Trebuia sa iti surfilezi singura noile achizitii daca nu doreai sa se destrame de la prima purtare :(
    O rochie de la "Fond" de individualiza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba da, vad ca a inceput sa emarga, insa se incarca mai greu; ieri nu se vedea cuvantul pentru verificare si, prin urmare, nu se puteau posta comentariile.

    RăspundețiȘtergere
  4. cuvantul de verificare apare doar in cazul gandurilor negative, ca sa te verifici daca vrei intr-adevar sa postezi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mariana, din cate stiu eu, rochiile de la Fondul Plastic erau aproape la fel de scumpe ca cele la casa de moda Venus, ceea ce inseamna ca e ceva gresit la mijloc. Cineva supralicita sau nu se cumparau!

    RăspundețiȘtergere