miercuri, 11 noiembrie 2009

Spatii in tranzitie

Cum influenteaza un spatiu mai putin conventional, cultura vintage-ului si ce e pana la urma conventional? Targul de saptamana trecuta mi-a adus aminte de atelier in trazitie, un spatiu total neconventional, in care proiectele si ideile zburdau ca si cum ar fi detinut acel spatiu. Nu acelasi lucru s-a intamplat si la targ.

Cumva ma astept ca vintage-ul sa fie o atitudine condusa de artisti, la fel cum este moda streetwear second hand din Londra, care este chic. La noi insa, pasiunea pentru vintage o impartasesc mai multe categorii de public si motivele pentru a fi pasionat de vintage sunt multe si diferite: pornind de la ideea de a face niste banuti de buzunar pana la completarea garderobei cu piese de colectie. Curentul de la noi nu cred ca va semana cu nimic din ce am vazut sau auzit din alte tari, dar tocmai pentru ca arata altfel, ofera interpretari noi...

4 comentarii:

  1. You got that right!
    Era dragut locul, multa lumina, pacat ca nu a venit foarte multa lume; desi era usor de ajuns - cred ca multi au fost intimidati de ideea de a urca pana sus!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, si eu cred la fel. Poate ca dupa criticile pozitive vor veni mai multi, daca spatiul va mai fi folosit pentru vintage :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, din pacate ceea ce se intampla in domeniul vintage la noi chiar nu seamana cu nimic altceva. Adica nu seamana cu ceea ce ar trebui sa semene. E tragic (si nu exagerez). E varza. Si din pacate mult timp va ramane asa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca e chiar varza. Sanse sa iasa ceva frumos mai sunt!

    RăspundețiȘtergere