miercuri, 29 decembrie 2010

O poveste scrisa anul trecut


O gasiti aici. O scriam in dorinta de a schimba ceva vechi in ceva nou si de a cauta conotatiile "vintage" din Romania. Pe parcursul acestui an de cautari am inteles ca orice poveste romaneasca autenica poate capata sens doar daca este spusa de cine trebuie, Cristian Mungiu, Stefan Constantinescu sau Andrei Ujica sau daca implica personaje celebre. Desi mi-as fi dorit sa fie un sentiment comun de apartenenta fata de un context social, acest sentiment nu poate fi unul manifest. Il tinem ascuns in noi si il surescitam daca avem un povestitor bun. N-am fost un povestitor bun, dar imi doresc acest lucru pentru anul care vine. Renunt partial la cautarea semnificatiilor vintage romanesti. Am strans multe fotografii si multe comentarii care mi-au demonstrat ca nu conteaza atat de mult ce am fost, cat ce vom fi. "Viitorul suna bine" dupa cum bine o spunea un slogan celebru si sper sa am ocazia aceasta in evenimentele schimba hainele ce vor urma.

Ne auzim la anu'! Va urez un an minunat!

Epoca de Aur




O instalatie de Alexandru Poteca, pe care o puteti vedea la MNAC pana pe 20 februarie 2011. Mergeti pe blogul lui si veti descoperi mai multe despre acest proiect. :)

marți, 28 decembrie 2010

vineri, 24 decembrie 2010

In ajun

Sa primiti tot ce va doriti si mai mult!
Sarbatori fericite!

luni, 20 decembrie 2010

Schimbul de personaje dinainte de Craciun














Rochia rosie e a Anei acum :).
Rochia galbena a ajuns la Diana :) si ii sta foarte bine!!! Sa te bucuri de ea si cu ea!
The purple one is mine :). S-a cam plimbat ...




Cum a fost la schimb?

Nu stiu! Eram intoarsa pe dos si cred ca s-a observat si imi cer scuze pentru ca nu am putut sa socializez deloc. Macar am surprins ceva cu camera... Am auzit multe rasete si m-am uitat sa vad pe la cine se plimba rochiile mele. M-am bucurat ca le-am vazut cum s-au plimbat dintr-o mana in alta, dar pana la urma si-au gasit un nou personaj pe care sa il imbrace :).

Multumesc celor care au venit, pentru ca au suportat frigul de afara pentru schimbul de personaje.

Astept parerile voastre, bune-rele, pareri sa fie!

Sarbatori fericite!

Cum a fost aseara


Mai pe seara pun cateva poze si pareri.

Americanii's de vina

miercuri, 15 decembrie 2010

Schimba Hainele duminica


M-am cam hotarat la mai multe hainute vechi, "vintage". Voi v-ati ales hainele pentru schimb?

marți, 14 decembrie 2010

Christmas Red Dress



Poza via@Mary.

Nu stiu inca ce sa fac, daca sa ma despart de personajul "Vintage"e sau nu. Simt cumva ca nu ma mai reprezinta si nici n-am mai achizitionat ceva "vintage" de cateva luni bune. Am multe haine care imi sunt dragi pentru ca m-au facut sa ma simt bine in ele. Si rochia rosie Escada e una dintre ele, dar parca merita un schimb... Diseara iau decizia.


luni, 13 decembrie 2010

Schimba hainele pe 19 decembrie de la ora 19 in Verde Cafe

Astazi aleg ce haine sa aduc la schimb. In mod sigur voi aduce rochia rosie :)

joi, 9 decembrie 2010

Schimba hainele pe 19 decembrie de la ora 19 in Verde Cafe



Ce tie nu-ti place ada-n coace
Schimba cu mine ce nu-ti vine
Si inainte de Craciun
Schimba personaje pentru un an nou mai bun.


Ai vrea sa economisesti bani pentru cadourile de Craciun, dar ti-ai dori sa le faci si prietenelor tale un cadou frumos? Schimba hainele te invita la o petrecere speciala inainte de Craciun, de care sa te bucuri atat tu cat si prietenele tale si sa oferi hainelor pe care nu le mai porti ocazia sa isi schimbe personajul pentru anul care vine.

Regulile schimbului:
- Schimbul se petrece duminica 19 decembrie, cand va asteptam cu 10 haine si taxa de 10 lei, intre ora 19:00 si 20:00 pentru a aduna toate hainele dedicate schimbului si a avea timp sa le aranjam.
- Hainele sunt prezentate la intrare, verificate si inventariate
- Nu acceptam haine murdare, cu defecte, foarte sifonate, decolorate sau deformate. Nici costume de baie sau lenjerie intima.
- Va exista un colt unde puteti aduce haine pentru donatii, diferite de hainele dedicate schimbului.
- La ora 20:00 dam start schimbului si fiecare are dreptul sa-si aleaga alte zece articole vestimentare.
- Hainele pot fi probate, dar nu pot fi tinute mai mult de 15 minute, dupa care decideti daca le luati sau le puneti la loc pe standerul de haine pentru a fi alese de alte participante.
- Hainele alese trebuie prezentate la iesire.

luni, 6 decembrie 2010

Schimba Personajul cu Roberta


Experienta schimb de haine.................este o combinatie letala care contine cele mai explozive substante : femei si haine :D

Acest mic targ mi-a oferit o experienta interesanta deoarece de cele mai multe ori cu greu imi gasesc ceva care sa imi placa si mai ales sa imi si vina si uite ca numai din doua targuri as putea spune ca mi-am schimbat o parte din garderoba . De asemenea ma fascineaza sa descopar cat de mult conteaza rutina pana si in viata hainutelor. Lucruri pe care le-am gasit si care mie imi par superbe pentru altcineva nu mai reprezenta nimic. Si acelasi lucru pot sa spun si despre lucrusoarele mele care nu mi se mai potriveau sau care erau foarte frumoase dar nu si pe mine :P!

1977

Am mai capatat o amintire din epoca de aur: nunta in Craiova, rochia adusa din Franta (culoare mov).

De la Schimba Hainele

Ce a gasit Skinny Bunny la Schimba Hainele.

duminică, 5 decembrie 2010

Al treilea personaj cu Mina

[Swap]

Nu am participat niciodata la un clothes swap. Imi doresc de foarte multi ani sa particip la unul si ma gandeam chiar sa organizez unul pentru prietenele mele. Din pacate multe imi spun ca nu au haine de calitatea foarte buna de dat la schimb sau considera ca nu si le-ar dori nimeni. Eu una stiu ca strang multe haine pe care le-am purtat doar o data sau chiar deloc. Pur si simplu observ ca nu se potrivesc stilului meu sau ca nu exista destule ocazii sa le port. Sunt piese mult prea speciale ca sa le donez si din aceasta cauza mi-ar placea sa stiu ca macar pot sa le schimb cu cineva care le va aprecia mai mult ca mine.



vineri, 3 decembrie 2010

Tuxedo Confessions

In acest weekend (4 si 5 decembrie) Tuxedo Confessions se va muta in mediul real, la club Embryo, sub forma unui Pop-Up Store. La eveniment vor participa atat creatii romanesti cat si designeri straini. Important de retinut e ca pe parcursul celor 2 zile vor fi reduceri de pret de pana la 50%. via Laura Bucur

Al doilea personaj cu Mina


[Thrift]

Mina merge de obicei la Value Village, un depozit de haine si de obiecte decorative second hand. Diferenta intre vintage si thrift stores este foarte bine definita. Magazinele vintage au piese speciale, bine alese de catre cumparatori astfel incat sa se potriveasca in categoriile de ani considerate vintage, adica nu vei gasi haine de la inceputul anilor 80. Thrift stores in schimb sunt magazine cu haine second hand care pot fi din anii 50 pana la lucruri din sezonul trecut iar piesele nu sunt atent selectionate.

In general thrift stores sunt folosite ca forma de donatie. Oamenii aduc saci cu haine pe care nu le mai doresc direct la magazin, ca sa scape de ele, fara a cere bani. Aceste magazine sunt non profit si sustin de obicei o cauza caritabila cum ar fi protectia animalelor, cercetarea unor boli cum este diabetul sau cumpara mancare saracilor.

Mina ne marturiseste ca trebuie sa ai multa rabdare in aceste magazine pentru ca pot deveni coplesitoare cu toata gama de prouduse pe care le ofera. Poti gasi lucruri semnate de designeri, de exemplu Mina a gasit o esarfa originala Oscar de la Renta din anii 70 cu 1 $. Din pacate sunt si multe falsuri printre asa ca trebuie sa fii foarte atent. In aceasi cutie unde era esarfa de matase naturala oscar de la renta, Mina a gasit si o gramada de esarfe fake fendi din polyester.

joi, 2 decembrie 2010

Primul personaj cu Mina

Mina, o bloggerita pasionata de moda a acceptat sa ne povesteasca despre cele trei lucururi despre care tot vorbim pe Schimba Hainele: vintage, thrift si swap in Canada.

[Vintage]

Mina locuieste de ceva timp in Vancouver, din '98, dar ii este destul de greu sa gaseasca un magazin bun de haine vintage ín a cest oras pentru ca sunt destul de scumpe pentru ceea ce ofera si destul de rare, raspandite doar in cateva cartiere. Toate insa au un aer boem. Cel mai bun magazin de vintage din Vancouver este Burcu's Angels. Aici au rochii din anii '30 pastrate in conditii impecabile dar si preturile sunt piperate, totusi e locul cel mai potrivit pentru a cauta rochii de ocazie vintage, plus ca au o colectie de palarii vintage divine.

Altfel isi mai cumpara haine vintage de la F as in Frank si True Value Vintage, unde au preturi acceptabile dar se mai gasesc haine si cu mici imperfectiuni si ca toate festele pasionate de haine vechi se intreaba de doua ori daca merita investitia.

Cele mai multe cumparaturi de haine vintage le face la flea markets, langa o biserica din cel mai bogat cartier din Vancouver. Acolo poti gasi orice, de la rochii de seara, la blanuri sau argintarie, la preturi foarte bune. In aceste zone stau familli influente care aveau lucruri foarte valoaroase si de buna calitate.

Orcum ar fi, Toronto ramane cel mai cunoscut loc din Canada pentru haine vintage, iar Mina ne recomanda Kensington Market.


miercuri, 1 decembrie 2010

Despre Vintage, Thrift si Swap cu Mina, din Canada

As fi vrut sa va fac cadou de 1 Decembrie un articol cu Mina, Faboulista, dar mai am putin de lucrat la el.

Pana atunci, La multi ani!